تاریخ انتشار خبر : ۱۴۰۰/۰۳/۱۸ ۱۰:۲۲:۴۲
اجرای۲۰ پروژه بازآفرینی شهری در اصفهان/ تعریف ۱۲ پروژه جدید در سال جاری
به گفته مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان هم اکنون ۲۰ پروژه بازآفرینی شهری در این استان در دست اجراست و برای سال جاری نیز ۱۲ پروژه جدید تعریف شده است.
به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا به نقل از وزارت راه و شهرسازی، علیرضا قاریقرآن مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان توضیحاتی در خصوص فعالیتهای بازآفرینی این استان ارایه کرد و با بیان این که هماکنون ۲۰ پروژه از دو ردیف اعتباری در شهر اصفهان در دست اجراست، گفت: احداث مدرسه ۹ کلاسه محله صالحآباد نجفآباد، تکمیل مجتمع فرهنگی- ورزشی محله کارگر کاشان با پیشرفت فیزیکی ۲۰درصد، پروژه تکمیل محوطهسازی برج کبوتر و محوطه پیرامون واقع در محله کوچه باغ شاپورآباد، مشارکت در احداث مجموعه فرهنگی امام صادق(ع) محله همتآباد اصفهان با ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی، پروژه احداث دو سرای محله در محله جویآباد خمینیشهر و پروژه مرمت و بهسازی بازار تاریخی نطنز از جمله پروژههای در دست اجرا به شمار میروند.
قاریقرآن دیگر پروژههای بازآفرینی این استان را اینگونه برشمرد و گفت: مشارکت در احداث سالن چند منظوره (فرهنگسرا-فاز ۱) در محله صالحآباد نجفآباد با پیشرفت فیزیکی ۹۵درصد، مشارکت در اجرای سقف و بدنه بازار خمینیشهر با پیشرفت فیزیکی ۱۵درصد و احداث زمین چمن مصنوعی در محله وازیچه خمینیشهر با پیشرفت فیزیکی ۱۰درصد از دیگر پروژههای این استان به شمار میرود.
وی ادامه داد: علاوه بر این احداث فضای آموزشی، ورزشی و بازارچه صنایع دستی در محله چاوشی شهرضا، بازسازی محور راسته بازار اردستان با پیشرفت فیزیکی ۱۰درصد، احداث مجتمع فرهنگی- ورزشی و اجتماعی محله کوشک با پیشرفت فیزیکی ۱۰ درصد، پروژه احیا و بهسازی (مرمت خانه تاریخی جنگجویان) محله هارونیه اصفهان و احداث مرکز آموزش یحیی آباد شهرستان آران و بیدگل با پیشرفت فیزیکی ۹۷درصد را میتوان به موارد بالا افزود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان در خصوص اعتبارات این پروژهها نیز توضیح داد: مبلغ ۵۲ هزار و ۶۰۰ میلیون ریال جهت پروژههای جاری بازآفرینی شهری از محل اعتبارات شرکت بازآفرینی شهری ایران و مبلغ ۶۱ هزار میلیون ریال از محل اعتبارات بند الف تبصره ۱۸ صندوق توسعه ملی برای این پروژهها تخصیص داده شده است.
به گفته مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان برای سال جاری نیز چهار پروژه از محل ردیفهای اعتباری شرکت بازآفرینی شهری ایران و هشت پروژه از محل اعتبارات بند الف تبصره ۱۸ صندوق توسعه ملی پیشبینی شده است.
وی با اشاره به مهمترین فعالیتهای انجام شده در سکونتگاههای غیررسمی عنوان کرد: احداث و بهرهبرداری از پایگاه سلامت پروین اعتصامی محله جویآباد، احداث و بهرهبرداری از سالن اجتماعات آموزش بهداشت عمومی محله قرطمان خمینیشهر و احداث و بهرهبرداری از سالن ورزشی جهان پهلوان تختی محله قشقایی شهرضا از جمله فعالیتهای انجام شده در این خصوص است.
وی ادامه داد: علاوه بر این واگذاری یک قطعه زمین به شهرداری خمینیشهر جهت احداث پاسگاه نیروی انتظامی در محله جویآباد به منظور پیشگیری و مبارزه با مفاسد اخلاقی و بزهکارهای فرهنگی و اجتماعی محله مذکور، برگزاری دورههای آموزش مجازی با موضوعات مختلف و مشارکت دراحداث ورزشگاه رستم در محله حصه(ارزنان زینبیه) اصفهان با اعتباری بالغ بر ۱۲ هزار میلیون ریال از دیگر فعالیتهای انجام شده در سکونتگاههای غیررسمی و افزایش کیفیت زندگی در این محلات به شمار میرود.
به گزارش شرکت بازآفرینی شهری ایران، قاریقرآن با اشاره به این که استان اصفهان با ۱۰۷ شهر، وسیعترین شبکه شهری در بین استانهای کشور را داراست، تصریح کرد: اکنون حدود ۱۴هزار هکتار از اراضی شهری استان اصفهان در بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری قرار دارد، ۸ هزار و ۱۰۰ هکتار از این پهنهها به عنوان بافت فرسوده میانی شناسایی شده و ۳هزار و ۷۸۳ هکتار سکونتگاههای غیررسمی و حاشیهای و ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار آن بافت تاریخی است که این میزان بیش از ۱۰ درصد کل بافتهای فرسوده و ناکارآمد کشور را شامل میشود. همچنین بر اساس مطالعات و تحقیقات به عمل آمده تاکنون، بافتهای حاشیهای و سکونتگاههای غیررسمی در برگیرنده ۵۰ محله با جمعیتی بالغ بر ۴۵۰ هزار نفر است.