تاریخ انتشار خبر : ۱۴۰۰/۰۲/۲۸ ۱۰:۰۲:۵۹
تکلیف شبکه بانکی به پرداخت ۲۰ درصد کل تسهیلات در حوزه مسکن
یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در سال ۹۸ تنها ۸ درصد تسهیلات شبکه بانکی به حوزه مسکن اختصاص یافت، گفت: در بودجه ۱۴۰۰ دولت و بانک ها را مکلف کردیم، ۲۰ درصد کل منابع تسهیلاتی خود را برابر ۳۶۰ هزار میلیارد تومان به حوزه مسکن پرداخت کند.
مجتبی یوسفی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با پایگاه خبری بانک مسکن- هیبنا، با اشاره به تاثیر طرح جهش تولید و تامین مسکن در افزایش عرضه، اظهار داشت: با تصویب قانون جهش تولید و تامین مسکن در خصوص برگرداندن زمین های دولتی، صدای افرادی بلند شد که در سایه نبود سامانه شفافساز، زمین خواری کرده و در زمینهای دولتی ساخت و ساز می کردند.
وی افزود: برای تامین منابع مالی پایدار دو اقدام اساسی انجام دادیم چرا که بدون منابع تمامی طرح ها به شعار تبدیل میشود. برای ایجاد منابع مالی کوتاه مدت در بودجه 1400 دولت را مکلف به اجرای قانون برای ارائه تسهیلات مناسب به حوزه مسکن کردیم. بر اساس اسناد بالادستی شورای پول و اعتبار ساله ۲۰ درصد از کل تسهیلات نظام بانکی باید در حوزه مسکن پرداخت شود اما متاسفانه در سال 98 تنها 8 درصد تسهیلات شبکه بانکی به حوزه مسکن اختصاص یافت، از این رو در بودجه1400 دولت و بانک ها را مکلف کردیم، 20 درصد کل منابع تسهیلاتی خود را برابر 360 هزار میلیارد تومان به حوزه مسکن پرداخت کند.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به احداث صندوق ملی مسکن برای اولین بار در طرح جهش تولید و تامین مسکن، ادامه داد: مالیات بر زمینهای بایر، خانه های لوکس و خانههای خالی درآمد دولت نیست بلکه برای تنبیه افراد سودجو در نظر گرفته شده است و باید در محل صندوق ملی مسکن واریز شده و منابع پرداخت تسهیلات حوزه مسکن باشد و اختیار توزیع و سیاستگذاری در زمینه نیز به وزیر راه و شهرسازی داده شده است، این امر یعنی مجلس نگاه سیاسی ندارد و به وزیر دولتی که بیشترین اختلاف نظر را با آن دارد، بیشترین اختیار را داده است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ۴۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات برگشتی از مسکن مهر که در دولت نهم و دهم پرداخت شده بود، باید برگشت داده شود، گفت: تسهیلات برگشتی از مسکن مهر باید به بانک مسکن واریز میشد تا ضمن افزایش سرمایه، سود تسهیلات کاهش پیدا کند.
ظرفیت 400 هزار هکتار بافت فرسوده برای تولید مسکن
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه قرار نیست ۵ میلیون واحد مسکونی فقط بر روی زمین ساخته شوند و حریم شهرها گسترش یابد، گفت: ۲۵۰ هزار هکتار اراضی مردم در اختیار دستگاه های دولتی قرار داشته که باید ساخت مسکن حمایتی در اختیار وزارت راه قرار می گیرد.
وی افزود: همچنین 400 هزار هکتار بافت فرسوده داریم که از آن غافل شدیم، برای اولین بار در بودجه امسال ۵۰۰ میلیارد تومان جهت احیای بافت قرار دادیم. شاید عدد قابل توجه نباشد اما برای شروع و احیای بافتهای فرسوده که متعلق به مردم هستند در نظر گرفته شده که به عنوان تسهیلات به آنها داده شود. ما باید شرایط را تسهیل کنیم تا خود مردم ساخت و ساز کنند. این موارد از جمله اقدامات مجلس یازدهم در طرح جهش تولید و تامین مسکن و بودجه 1400 بود که برای محرومین و اقشار کمدرآمد انجام گرفته است.