تاریخ انتشار خبر : ۱۳۹۸/۰۸/۱۴ ۱۲:۴۷:۵۳
دریافت مالیات از سود سپرده بانکی به طور کامل منتفی است
رییس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تاکید کرد که دریافت مالیات از سود سپردههای بانکی منتفی است زیرا باعث خروج پول از سیستم بانکی میشود.
به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا به نقل از ایبنا، غلامرضا تاجگردون که شب گذشته در برنامه گفتگوی ویژه خبری حضور یافته بود، با بیان این مطلب افزود: نرخ تورم در ایران ۴۰ درصد است و سود سپرده بانکی نیز بین ۱۵ تا ۱۸ درصد است؛ اگر بخواهیم از سود سپردهها مالیات بگیریم پولها از سیستم بانکی خارج میشود و بنابراین ،این کار انجام نمیشود.
وی اظهار داشت: دولت اختیارات خوبی را به بانک مرکزی داده تا سیاستهای بازار باز را اعمال کند و اگر شرایط را به گونهای دید که میتواند اوراق، منتشر و پول جمع کند و آن را به دولت بدهد و ارز برای خود بردارد، این کار را انجام میدهد.
تاجگردون افزود: بانک مرکزی در ۸ ماه اخیر با تدبیر خوبی عمل و نرخ ارز و تورم را کنترل کرد. این نماینده مجلس با بیان اینکه کاهش بدهی دولت به بانکها به سختی در حال انجام است، افزود: بازار تسویه در وزارت امور اقتصادی و دارایی و خزانه شکل گرفته است.
وی با اشاره به اینکه مجلس شورای اسلامی تا ۱۰۰ هزار میلیارد تومان مجوز تسویه بدهیها را داده است، ادامه داد: پارسال حدود ۳۶ هزار میلیارد تومان تسویه انجام شد و امسال هم حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان تسویه بدهیها انجام خواهد شد.
رییس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: سازمان امور مالیاتی با تحقق نظام جامع مالیاتی فاصله دارد و روند، کُند و آزاردهنده شده است.
تاجگردون با بیان اینکه باید پایههای جدید مالیاتی تعریف شود، افزود: برخیها فکر میکنند برای افزایش درآمدهای مالیاتی، حتما باید نرخهای مالیاتی افزایش یابد در حالی که اینگونه نیست و معافیتهای گستردهای داریم.
وی اضافه کرد: دولت، معافیتهای زائد مالیاتی را به مجلس شورای اسلامی اعلام کند تا حذف شوند. این نماینده مجلس با اشاره به اینکه لایحه بودجه ۹۹، زیاد نمیتواند اثرات ضد رکودی داشته باشد گفت: به راحتی نمیتوان از رکود حاکم بر جامعه خارج شد.
این نماینده مجلس با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب بر اصلاح ساختار بودجه افزود: دولت در این مدت، گزارشهای متعددی ارائه کرد و این موضوع در چندین جلسه مطرح شد. برخی موارد نیاز به تصویب قانون دارد، اما برخی موارد را دولت راسا میتواند اجرا کند.
تاجگردون با بیان اینکه اصلاحات ساختاری در بودجه هم مطرح است، گفت: تاکنون چیزی به عنوان لایحه اصلاح ساختار بودجه، تصویب نشده است. قوانین موجود کشور در بخش بودجه، متعارض و دستگاههای متولی هم زیاد هستند.
وی تصریح کرد: اختیارات متعددی به دستگاههای اجرایی در قوانین مختلف داده شده، اما آنها به اصلاحات ساختاری و جابجایی وظایف، تن نمیدهند. رییس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی درباره نحوه تصمیمات شورای عالی هماهنگی اقتصادی درباره بودجه افزود: در بدو ورود، کارکرد و تصمیمات اقتصادی این شورا خوب بود، اما در بخش اصلاح ساختار بودجه، مشکلاتی وجود دارد.
رییس کمیسیون برنامه مجلس درباره تدوین بودجه دو ساله هم گفت: بر اساس قانون، بودجه، یک ساله است و نمیتوان آن را برای دو سال تصویب کرد، اما بودجه را میتوان به صورت کلی و افق چشم انداز دو ساله ارائه کرد مانند برنامههای پنج ساله توسعه کشور.
تاجگردون افزود: درباره لایحه بودجه نمیتوان خلاف قانون اساسی عمل کرد و موارد متعارض با قانون اساسی در مجلس تصویب نخواهد شد.