تاریخ انتشار خبر : ۱۳۹۸/۰۵/۱۴ ۱۲:۳۴:۳۷
بازدید رحیمی انارکی از مناطق زلزله زده مسجد سلیمان
مدیرعامل بانک مسکن با سفر به مسجدسلیمان در استان خوزستان، روند پرداخت تسهیلات به واحدهای آسیبدیده از زلزله و همچنین نوسازی بافت فرسوده این شهرستان را بررسی کرد.
به گزارش خبرنگار استانی پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا، ابوالقاسم رحیمی انارکی به همراه هیاتی از مدیران کشور به شهرستان مسجدسلیمان در استان خوزستان سفر کرد و در جریان آخرین اقدامات صورت گرفته برای رفع مشکلات زلزلهزدگان و نوسازی بافت فرسوده این شهرستان، همچنین انتقال مناطق آلوده به نفت و آخرین سرمایهگذاریهای صورت گرفته در این شهرستان برای رفع محرومیتها قرار گرفت.
در این سفر علیرضا تابش رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور، حمید پورمحمدی معاون اقتصادی و هماهنگی برنامه و بودجه سازمان برنامه و بودجه، غلامرضا تاجگردون رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، مرتضی شهید زاده رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی، غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان و برخی دیگر از مدیران ملی و استانی حضور داشتند.
مدیرعامل بانک مسکن در ابتدای سفر خود به شهرستان مسجدسلیمان با حضور در شعبه مسجدسلیمان با کارکنان این شعبه دیدار و آخرین وضعیت شعبه را مورد بررسی قرار داد.
ابوالقاسم رحیمی انارکی در این دیدار به بررسی وضعیت شعبه مسجدسلیمان پرداخت و آخرین اقدامات صورت گرفته برای پرداخت تسهیلات به واحدهای زلزلهزده مسجدسلیمان را مورد ارزیابی قرار داد. وی همچنین گفتگوهایی به صورت مستقیم با برخی از مشتریان این شعبه انجام داد و مشتریان هم نظرات خود را در خصوص فعالیتهای شعبه به وی منتقل کردند.
رحیمی انارکی با اشاره به تاریخچه درخشان مسجدسلیمان به عنوان زادگاه نفت در خاورمیانه و آغازگر عصر نوین اقتصادی ایران، بر لزوم ارتقای سطح شعبه با توجه به ظرفیتها و پتانسیلهای موجود تاکید کرد و از کارکنان خواست با تمام توان به مردم این شهرستان خدمت کنند.
وی همچنین با اشاره به وقوع زمینلرزه 5.7 ریشتری در این شهرستان از کارکنان خواست نسبت به تکمیل پروندهها و پرداخت تسهیلات به واحدهای زلزلهزده این شهرستان اقدام کنند تا بخشی از رنج مردم بابت این زمینلرزه، التیام یابد.
گفتنی است، زمینلرزهای باقدرت ۵.۷ ریشتر تیرماه ۹۸ مسجدسلیمان را لرزاند که موجب خسارت گسترده به بسیاری از واحدهای مسکونی و غیرمسکونی این شهرستان شد. این زمینلرزه ۱۵۲ مصدوم و ۲ کشته برجای گذاشت.
مدیرعامل بانک مسکن همچنین در نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران استانداری خوزستان در فرمانداری مسجدسلیمان حضور پیدا کرد. این جلسه به منظور بررسی واحدهای آسیبدیده ناشی از زلزله که طبق آخرین برآوردهها حدود یک هزار و 400 واحد هستند و همچنین نوسازی بافت فرسوده مسجدسلیمان برگزار شد.
حمید پورمحمدی معاون اقتصادی و هماهنگی برنامه و بودجه سازمان برنامه و بودجه در این نشست با اشاره به مشکلات موجود در شهرستان مسجدسلیمان گفت: مقرر شد بازسازی و نوسازی واحدهای فرسوده مسجدسلیمان به صورت جدی در دستور کار قرار بگیرد به همین دلیل رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به عنوان متولی کار در این شهرستان انتخاب شده تا بتوانیم در مدت زمانی مناسب، بیش از 10 هزار واحد مسکونی فرسوده را نوسازی و بازسازی کنیم.
وی ضمن تشکر از حضور مدیرعامل بانک مسکن در این سفر اظهار کرد: حضور آقای رحیمی انارکی در این سفر نشاندهنده اهمیت کار ما برای نوسازی و بازسازی بافتهای فرسوده است به این علت که بانک مسکن یکی از ارکان اصلی این کار به شمار می رود.
غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان نیز در این جلسه ضمن اشاره به اینکه واحدهای مسکونی بیشماری در شهرستان مسجدسلیمان به شدت فرسوده هستند و نیاز به بازسازی و نوسازی دارند، بیان کرد: زلزله نشان داد که این شهرستان تا چه اندازه با مشکل مواجه است و دولت نیز با توجه به چنین شرایط، بازسازی و نوسازی واحدهای فرسوده و آسیبدیده از زلزله اخیر را در دستور کار خود قرار داده است.
وی ضمن تشکر از مدیرعامل بانک مسکن برای سفر به شهرستان مسجدسلیمان و حضور در این نشست اظهار کرد: بانک مسکن عامل دولت در بخش ساخت و ساز است و همیشه همکاری خوبی در استان با ما داشته است. من از آقای رحیمی انارکی که شخصاً در این شهرستان حضور یافتهاند تشکر میکنم و امیدوارم این حضور نقطه عطفی در فعالیتهای ساخت و ساز در مسجدسلیمان باشد.
علیرضا تابش رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز در سخنانی با اشاره به اینکه بنیاد مسکن مسوولیت نوسازی ۱۸ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده پنج نقطه کشور در سال جاری را بر عهده گرفته است اظهار کرد: از این رو تجربه خوبی در زمینه بازسازی واحدها داریم.
وی در خصوص بافت فرسوده شهرستان مسجدسلیمان گفت: بالغ بر یک هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی در این شهر باید ساخته شود بخشی از آنها که در بافت فرسوده هستند باید جابجا شوند که ساز و کار این پروژه برای سازمان برنامه و بودجه کشور روشن شد.
تابش اظهار کرد: پنج هزار و ۸۰۰ واحد مسکونی دیگر نیز باید تعمیر شوند که با سرعت انجام میشود زیرا مشکلی در پرداخت وامهای بدون عوض و کم بهره وجود ندارد.
پس از پایان جلسه نیز مدیرعامل بانک مسکن در جمع خبرنگاران با اشاره به فعالیتهای موثر بانک مسکن در جریان سیل فروردینماه خوزستان و زلزله تیرماه مسجدسلیمان اظهار کرد: بانک مسکن همواره در کنار مردم است و این امر را به خوبی در پرداخت تسهیلات واحدهای آسیب دید از زلزله و سیل نشان داده است.
انارکی با اشاره به اینکه قرار است برای یک هزار و 500 واحد مسکونی تسهیلات ارزانقیمت از سوی بانکها پرداخت شود، بیان کرد: پرداخت تسهیلات ارزانقیمت به واحدهای آسیبدیده از زلزله مسجدسلیمان در هیات دولت مشخص شده است و به زودی سهمیه هر بانک نیز مشخص میشود.
وی افزود: آنچه مشخص است اینکه بانک مسکن همواره آمادگی خود را برای کمک به مردم در این شرایط اعلام کرده و در گذشته نیز این موضوع را اثبات کرده است که با سرعتی مناسب تسهیلات را به مردم آسیبدیده پرداخت کرده است. برای پرداخت تسهیلات خسارت زلزله مسجدسلیمان نیز آمادگی کامل داریم و امیدواریم با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، روند تشکیل پروندهها و پرداخت تسهیلات زلزله مسجدسلیمان را آغاز کنیم.
مدیرعامل بانک مسکن همچنین تاکید کرد: به منظور تسریع در پرداخت تسهیلات زلزلهزدگان مسجدسلیمان سعی میکنیم گروهی از همکاران خود را برای تسریع در این کار فعال کنیم تا به کمک شعبه مسجدسلیمان روند کارها تسریع یابد.
رحیمی انارکی همچنین به فعالیتهای بانک مسکن در پرداخت تسهیلات به مردم آسیبدیده از سیل فروردینماه خوزستان اشاره کرد و گفت: در پرداخت تسهیلات مربوط به سیلزدگان شهرهای خوزستان نیز بانک مسکن به خوبی روند کارها را آغاز کرد.
وی ادامه داد: در بخش مربوط به پرداخت تسهیلات سیلزدگان خوزستان نیز تاکنون از سوی بنیاد مسکن، دو هزار و 124 پرونده به بانک مسکن معرفی شده است که پرداخت تسهیلات مربوط به یک هزار و 974 پرونده انجامشده که این امر نشاندهنده این است که 93 درصد پروندههای معرفیشده ناشی از سیل خوزستان به این بانک به مرحله پرداخت رسیده است.
در ادامه مدیرعامل بانک مسکن به همراه هیات مدیران دولتی در محل پروژه پتروشیمی مسجدسلیمان در منطقه زیلایی حضور یافت و با آخرین روند ساخت این مجتمع عظیم پتروشیمی آشنا شد.
مجتمع پتروشیمی مسجدسلیمان در زمینی به مساحت 400 هکتار و در منطقه زیلایی شهرستان مسجدسلیمان، در محدوده 130 کیلومتری شمال شرقی اهواز، 30 کیلومتری شمال غربی شهر مسجدسلیمان مجاور جاده لالی (منطقه هفت شهیدان) و 11 کیلومتری جنوب رودخانه کارون قرار دارد.
طرح اوره و آمونیاک مسجدسلیمان در اسفند ۱۳۹۳ با هدف تولید سالانه ۶۶۰ هزار تن آمونیاک و ۱۰۷۳ هزار تن اوره با مصرف ۸۶۱ میلیون مترمکعب گاز طبیعی در سال به عنوان خوراک، در زمینی به مساحت ۵۰ هکتار در منطقه هفت شهیدان مسجدسلیمان استان خوزستان آغاز به کار کرد.
مدیرعامل بانک مسکن در پایان سفر خود به استان خوزستان، در محل مدیریت خوزستان حضور یافت و نشستی با مدیر و معاونان مدیریت خوزستان برگزار کرد.