تاریخ انتشار خبر : ۱۳۹۸/۰۳/۲۳ ۰۸:۲۲:۱۹
رونق تولید، هدفگیری اصلی وزارت اقتصاد در سال ۹۸
معاون امور اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی هدف گیری اصلی این وزارتخانه در سطح کلان و ادارات کل استانها، در راستای تحقق شعار "رونق تولید" را، بهبود فضای کسب و کار اعلام کرد.
به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا به نقل از ایبنا، محمدعلی دهقان دهنوی معاون امور اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی در گردهمایی سراسری مدیران کل امور اقتصادی و دارایی استان های وزارت اقتصاد با بیان اینکه مهم ترین موضوع مورد توجه کشور در سال جاری "رونق تولید" است، اظهار داشت: در معاونت امور اقتصادی، از ابتدای سال، روی این موضوع تمرکز کردیم که سیاست اصلی کشور با محوریت شعار "رونق تولید" چه باید باشد.
وی با اشاره به شرایط تورمی و نوسانات ارزی کشور متاثر از تحریم های ظالمانه گفت: برای خروج از این وضعیت و تحقق شعار سال، ما با یک تناقض در بکارگیری سیاست هایی سمت تقاضا مواجه هستیم؛ از سویی، اگر برای کمک به تولید، سیاست انبساط پولی را پیشه کنیم، به تورم دامن خواهد زد و از سوی دیگر اگر برای کنترل تورم، به سیاست انقباض پولی روی بیاوریم، تولید و رشد اقتصادی لطمه خواهد خورد.
دهقان تاکید کرد: راهکار ما این است که تمرکز اصلی را به سمت عرضه اقتصاد و تولید بگذاریم. معاون امور اقتصادی وزارت اقتصاد در ادامه با طرح این سوال که در شرایط کنونی "بدون سیاست های انبساطی و تزریق پول چگونه می توان به تولید کمک کرد؟ " اظهار داشت: پاسخ این سوال، بهبود فضای کسب و کار در کشور است.
وی افزود: موانعی در فضای کسب و کار کشور وجود دارد که "تنها" هزینه برای رفع آنها، در حد لغو یک مجوز یا راه اندازی یک "سامانه" است. دهقان با بیان اینکه در سطح استانی نیز، هدف گذاری اصلی، موضوع بهبود فضای کسب و کار است، گفت: الگوی مطلوب ما این است که قدرت و نفوذ استانداری باید در مشارکت و تعامل با ادارات کل استان های وزارت اقتصاد در خدمت بهبود فضای کسب و کار قرار بگیرد.
معاون وزیر اقتصاد با تصریح اینکه "بهبود فضای کسب و کار طبق قانون بر عهده وزارت اقتصاد است"، ادامه داد: ما همان قدر که در جهت تسهیل فضای کسب و کار، تلاش می کنیم، باید مقررات زاید را از طریق هیات مقررات زدایی، به عنوان یک نهاد فرا قوه ای، شناسایی و حذف آنها را پیش ببریم.
معاون امور اقتصادی وزارت اقتصاد در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در شرایط حاضر، حتی اگر فضا برای جذب سرمایه های خارجی مناسب نباشد، باید بر سرمایه گذاری داخلی تمرکز کرد و در تمام استان ها باید موقعیت های بالقوه برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی، شناسایی و موانع آن رفع شود.
دهقان در ادامه همچنین با تاکید بر اهمیت پایگاه معاونان اقتصادی ادارات کل استانی وزارت اقتصاد در تعیین و اجرای سیاست های کلان وزارت متبوع و ارتقای جایگاه علمی آن در استان، یادآور شد: تقویت معاونت های اقتصادی در استان ها، نیازمند حمایت و مساعدت بیشتر مدیران استانی در استخدام نیرو و تامین امکانات است.