تاریخ انتشار خبر : ۱۳۹۷/۱۰/۰۴ ۱۰:۵۷:۵۶
راهکارهای کاهش قیمت مسکن
عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: افزایش سقف تسهیلات راه حل مشکل مسکن نیست.
به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن- هیبنا، قلیالله قلیزاده، با اشاره به موضوعات مطرح شده درباره افزایش سقف تسهیلات مسکن، گفت: افزایش سقف تسهیلات راه حل مشکل مسکن نیست چرا که تسهیلات باید در استطاعت خریداران مسکن از بابت پرداخت اقساط ماهانه باشد تا بانک پرداخت کننده در بلند مدت با افزایش مطالبات غیرجاری روبرو نشود.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی ضمن درخواست از مسوولان برای اعمال سیاست گذاری های جدید برای مدیریت تقاضا و کاهش قیمت مسکن ادامه داد: در شرایط کنونی گام نخست باید در جهت توانمندسازی اقشار جامعه باشد.
وی با تاکید بر لزوم افزایش سمت عرضه مسکن و حمایت از انبوه سازان گفت: اگر انبوه سازان با رعایت الگوی مصرف و متناسب با نیاز جامعه نسبت به ساخت و ساز اقدام کنند قطعا قیمت مسکن می تواند به میزان محسوسی کاهش یابد.
این عضو کمیسیون عمران مجلس، همچنین بر ضرورت الکترونیکی شدن معاملات مسکن تاکید کرد و گفت: کاهش التهاب نرخ مسکن با رصد الکترونیکی بازار ممکن می شود.
وی با بیان اینکه هر چه نظارت ها به سمت مکانیزه شدن حرکت کند تسلط بر مدیریت بازار بیشتر خواهد بود، افزود: با الکترونیکی شدن تمام معاملات ملکی و حواشی آن علاوه بر کاهش چشمگیر فرارهای مالیاتی، قیمت مسکن نیز به کانال منطقی هدایت خواهد شد.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه با الکترونیکی شدن هر نوع معامله ای در بازار مسکن دستکاری اعداد و ارقام غیر ممکن می شود، تصریح کرد: دولت باید با بررسی همه جوانب کار از اجرای دقیق و بدون نقص الکترونیکی شدن معاملات و همچنین اخذ مالیات اطمینان حاصل کند در غیر این صورت تبعات آن بیش از پیش دامن بازار را خواهد گرفت.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی همچنین با بیان اینکه کاربران نباید امکان دسترسی به اطلاعات املاک در حوزه معاملات و همچنین مالیات آن داشته باشند، گفت: دسترسی کاربران به این نوع اطلاعات خود زمینه ساز بروز فساد خواهد بود.
شفاف سازی معاملات مسکن تسریع شود
قلی الله قلی زاده با تاکید بر اینکه مکانیزه شدن روند اخذ مالیات از املاک علاوه بر شفاف سازی معاملات صورت گرفته در کشور به افزایش درآمدهای مالیاتی دولت می انجامد، افزود: با الکترونیکی شدن معاملات مسکن حتی شمار خانه های خالی نیز احصا خواهد شد که این زمینه ای برای تصمیم گیری دولت در خصوص آینده این نوع املاک خواهد بود.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه الکترونیکی شدن روند معاملات املاک از روند سرمایه ای شدن مسکن در کشور کم می کند، گفت: باید به سمت و سوی تبدیل مسکن به کالای مصرفی حرکت کنیم در غیر این صورت مهار قیمت ها غیر ممکن خواهد بود چرا که همچنان بخش قابل توجهی از متقاضیان مسکن، نگاه سرمایه ای به این بازار دارند که این نگاه باید تغییر کند.