تاریخ انتشار خبر : ۱۳۹۶/۰۹/۲۱ ۱۱:۴۱:۰۶
ساماندهی بافت حاشیهای مازندران با کمک وزارت راه و شهرسازی
استاندار مازندران اولویت های برنامه های استان برای انجام سیاست بازآفرینی شهری با حفظ اصالتهای زیست بومی و زیست محیطی را تشریح کرد.
به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن- هیبنا به نقل از وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامی استاندار مازندران، در بیان همکاریهای آن استان در زمینه امور مربوط به زمین و تلاش برای کاهش حاشیه نشینی و پیادهسازی سیاستهای بازآفرینی شهری که از جمله سیاستهای مهم وزارت راه و شهرسازی در دولت یازدهم و دوازدهم بوده و در خصوص گسترش بافت حاشیه نشینی گفت: در حال حاضر گسترش بافتهای حاشیهای در اطراف شهرها یکی از معضلاتی است که تمامی شهرهای کشور و از جمله شهرهای شمالی با آن روبهرو است. این موضوعی است که وزارت راه و شهرسازی مجدانه دنبال میکند و ما در استان مازندران نیز در نظر داریم در تعامل با وزارتخانه به این موضوع در شهرهای استان مازندران سر و سامانی بدهیم.
استاندار مازندران تصریح کرد: در صورتی که یک سری از اقدامات فوری و سریع در مورد روستاهای شمالی کشور انجام نشود هجوم به حاشیه شهرها برای استفاده از امکانات و منابع شهری افزایش خواهد یافت و ما این مهم را در دستور کار داریم.
این مقام سیاسی استان با تاکید بر اینکه در ستاد ملی بازآفرینی و ستاد استانی تلاش برای کاهش مهاجرت روستاییان به اطراف شهرها از جمله سیاستهای کلان برشمرده میشود، افزود: در استان مازندران، تلاش برای تثبیت جمعیت، ایجاد کار و فعالیت در روستاها از برنامه هایی است که در دستور کار جدی استان قرار دارد. بدین معنا در تلاش هستیم تا در استان، کار و اشتغال و سکونت را به صورت ترکیبی ببینیم و با اینکار به تثبیت استقرار جمعیت کمک کنیم.
وی با یادآوری این مطلب که در طی سالیان گذشته، آسیبهای زیست محیطی و همچنین اجتماعی فراوانی به استان مازندران وارد آمده است نیز گفت: در اتاقهای فکری که در استان و همچنین تهران تشکیل خواهیم داد در تلاش هستیم تا نظرات همه صاحبنظران و دلسوزان را در حوزههای مختلف برای کاهش آسیبهای زیست محیطی و اجتماعی در دستور کار قرار دهیم تا به تحول جامع در استان مازندران شود.
در ادامه اسلامی تاکید کرد: تعریف و اجرای یک سری از برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت از جمله راهبردهایی است که انجام خواهند شد تا استان از وضعیت موجود خارج شده و به سمت مقصد و هدف مطلوب ریلگذاری شود. همچنین بدیهی است که انجام تحولات عظیم در طول دوران چهار ساله یک استاندار حادث نخواهد شد و باید بر روی برنامههای بلند مدت متمرکز شویم.
همچنین استاندار مازندران گفت: قطعا در انجام سیاستهای بازآفرینی شهری و تلاش برای کاهش حاشیه نشینی، تاکید بر استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی و منابع غیر دولتی خواهد بود. زیرا انجام بسیاری از امور همراهی موثر بخشهای خصوصی و مردمی را میطلبد.
اسلامی در خصوص یکپارچه کار کردن نیز اظهار امیدواری کرد و گفت : ان شاء الله بتوانیم به یک انضباط فکری و رفتاری برسیم تا دستگاههای ملی و به ویژه وزارت راه و شهرسازی و استان مازندران و دستگاه استانی به صورت یکپارچه کار کنند. با این نگاه که در استان، توسعه متوازن، جلوگیری از تخریب محیط زیست، توجه به نیازهای واقعی مردم، تلاش برای رونق گردشگری و همچنین ایجاد راهکارهای لازم برای ترغیب سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری در چهارچوب های قانونی در اولویتهای برنامههای استان مازندران قرار دارد.
وی با یادآوری این مطلب که امروزه زندگی مردم و مباحث حمل و نقل و شهرسازی به هم گره خورده و نمی توان آنها را جدای از هم دید و باید سیاست گذاریها و برنامهریزیها در این مقولات در تداوم با هم باشند، افزود: باید کاری کنیم تا روستایی با حداکثر الزامات و لوازمی که نیاز دارد به کار، تولید و اشتغال بپردازد. کاری نکنیم تا مزیتهای روستا از بین بروند و تخریب شوند. باید تلاش کنیم تا اراضی کشاورزی مورد دست اندازی قرار نگیرند و همین مساله نیز موجب نشود تا مهاجرتها افزایش یابد و به دنبال آن مشاغل کاذب در شهرها ایجاد شود.
وی تصریح کرد: در تلاش هستیم تا روستاها را تقویت کنیم و مزیت روستایی نشینی را حفظ کنیم، و در برنامهها در تلاش هستیم تا سنتها و آیینهای مازندران حفظ شوند.
اسلامی در پایان گفت: ان شاء الله فرهنگ عمومی به گونهای رشد کند که یک استان مولد با حداکثر نشاط و حداکثر کارآمدی داشته باشیم.