تاریخ انتشار خبر : ۱۳۹۶/۰۹/۱۴ ۱۰:۱۷:۱۵
در رعایت مقررات ملی ساختمان به نصیحت اکتفا نمیکنیم
رئیس سازمان نظام مهندسی کشور با اشاره به اینکه شهرداری نباید هر چهاردیواری را خانه تلقی کند، گفت: برای رعایت مقررات ملی ساختمان، دیگر نباید به توصیه و نصیحت اکتفا کنیم.
به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن- هیبنا به نقل از فارس، فرج الله رجبی با بیان این پرسش که چرا وقتی یک زلزله رخ میدهد انگشت اتهام به سمت دیگری میرود، گفت: همیشه وقتی یک اتفاقی مثل زلزله و یا ریزش ساختمان مثل حادثه پلاسکو رخ میدهد، واکاویها صورت میگیرد، اما چون انگشت اتهام به سمت افراد دیگری میرود، به جایی نمیرسد.
وی با اشاره به اینکه مشکل آب در کشور نیز همانند وقوع حادثه و زلزله که موجب تخریب میشود و هیچ کسی مسئولیت این ریزشها و تخریبها را به گردن نمیگیرد، گفت: در حوزه انرژی مثل آب نیز هیچکس وضعیتی که در حال حاضر در این بخش داریم را به گردن نمیگیرد.
رجبی تأکید کرد: نباید به جایی برسیم که 10 سال دیگر انرژی را به صورت قطره چکانی مصرف کنیم.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشور ادامه داد: باید بپذیریم که در حوزه مصرف انرژی ساختمان نه مصرف بهینه، بلکه مصرف کمینه داریم.
وی افزود: معتقدم شرایط کشور مصرف کمینه و توأم با رضایت است، پس در این راستا باید مقررات ملی ساختمان اصلاح شود و در حوزه غیر دولتی دیگر نباید به توصیه و نصیحت اکتفا کنیم.
رجبی با اشاره به اینکه باید در حوزه مقررات فضایی به وجود بیاید که مهندس و شهرداری مقید به یک سری موارد در ساخت و سازها باشند، تصریح کرد: در استانهای خراسان رضوی، البرز و اصفهان به عنوان پایلوت برنامههای تعیین درجه مصرف انرژی و ارتقای فناوری در حوزه ساخت و ساز در حال اجراست.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشور تأکید کرد: در بحث انرژی نیازمند ضمانت اجرایی و حکمرانی خوب هستیم، بنابراین دولت باید بتواند ضمانتهای اجرایی در زمینه مصرف بهینه انرژی را ایجاد کند و شهرداریها باید بپذیرند که هر چهار دیواری را خانه تلقی نکند.
وی در مورد اصلاح آیین نامه کنترل ساختمان اضافه کرد: وزارت راه با رویکرد جدیدی برای اصلاح آیین نامه کنترل ساختمان ورود کرد، با این تصور که مشکلات ساخت و ساز برطرف شود.
رجبی افزود: اما برداشت سازمان نظام مهندسی این بود که تغییرات این اتفاقات را رقم نمیزند و نظارت را تقویت نمیکند. پس این اقدام نه کیفیت ساخت و ساز را بالا میبرد و نه میتواند تضمینی برای مصرف کننده باشد.
رجبی اضافه کرد: اصلاح آیین نامه کنترل ساختمان به امور زیربنایی دولت رفت و کلیات آن به تصویب رسید.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشور اظهار داشت: پس از این اتفاق نامهای به جهانگیری معاون اول رئیس جمهور ارسال و اعلام شد، این آیین نامه نمیتواند مفید باشد که معاون اول رئیس جمهور این آیین نامه را به هیأت دولت برگشت داد. حال آیین نامه مزبور در هیأت دولت مطرح شده که وزارت کشور به آن ایراد گرفته است.
وی ادامه داد: آنچه در این آیین نامه آمده مربوط به حقوق سازندگان است و از آنجا که سازندگان اقدام به ساخت و ساز کرده و واحد مسکونی را به فروش میرسانند، باید یک نهاد و یا ارگانی حقوق بهرهبردار را حفظ کند.