تاریخ انتشار خبر : ۱۳۹۶/۰۹/۰۷ ۱۱:۱۰:۰۳
برای هر واحد مسکونی آسیب دیده در کرمانشاه، ده میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه پرداخت می شود
در جریان سفر هیات بانکی به مناطق زلزله زده به دستور رئیس کل بانک مرکزی، مقرر شد کمیتهای به منظور پیگیری تصمیمات نظام بانکی تشکیل شود.
به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، ولی اله سیف که به همراه هیات بانکی، به مناطق زلزله زده غرب کشور سفر کرده است، در جلسه ای با مقامات استانی اظهار داشت: اگر چه در لحظات ابتدایی وقوع حادثه، شوک بزرگی به منطقه و کشور وارد شد اما در همان نخستین ساعات شاهد کمک و همیاری همه هموطنان با مشارکت و عزمی مثال زدنی در کنار تصمیمات و اقدامات دستگاههای دولتی بودیم و خوشبختانه امروز شاهد این هستیم که با اتحاد و مشارکت مردم و دولت، مشکلات این مناطق به مرور رفع میشود.
وی افزود: ضمن اینکه نظام بانکی نیز تمام تلاش خود را برای جبران خسارتهای وارده به مناطق زلزله زده در غرب کشور به کار خواهد بست و امیدواریم بتوانیم تا حدی از آلام مردم بکاهیم.
رئیس کل بانک مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود به کمک های خودجوش همکاران نظام بانکی پرداخت و گفت: علاوه بر تصمیمات رسمی نظام بانکی برای حمایت از آسیب دیدگان زلزله، همکاران بانک مرکزی و بانکها و موسسات اعتباری در اقدامی خداپسندانه که شایسته تقدیر و تشکر است، به جمع آوری کمکهای نقدی و غیرنقدی اقدام کردند.
سیف افزود: این صمیمیت و همیاری هموطنان در حادثه زلزله غرب کشور، بارها در در شرایط مختلف به صورت یکپارچه دیده شده است و خوشبختانه حضور مردم در کنار اخذ تصمیمات فوری و صحیح مسئولان جلوهای از نوع دوستی ایرانیان در جهان را به نمایش گذاشت.
رئیس شورای پول و اعتبار با اشاره به تصمیمات نظام بانکی در نخستین ساعات پس از حادثه زلزله تصریح کرد: بانکها، تسهیلات پرداخت شده در این مناطق را برای دو سال، بدون بهره و سود و هزینه امهال کردند و برای تسهیلات گیرندگان فرصت دو ساله در نظر گرفتند. علاوه بر این با پیشنهاد همکاران، برای هر واحد مسکونی آسیب دیده، ده میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه پرداخت می شود.
سیف با اشاره به مصوبه هیات دولت برای اعطای مبلغ ٧ هزار و ٦٧٥ میلیارد ریال تسهیلات به مناطق زلزله زده توسط نظام بانکی اظهار داشت: با تشکیل اولین جلسه هیات دولت پس از این حادثه، تکالیفی از سوی هیأت وزیران برای نظام بانکی تعیین شد که بر اساس آن، بازسازی اماکن مسکونی روستایی به تعداد ۱۱ هزار واحد و با سقف تسهیلات برای هر فقره ۲۵۰ میلیون ریال با دوره بازپرداخت ۱۵ ساله، بازسازی ۴۵۰۰ واحد اماکن مسکونی شهری تا سقف هر فقره ۳۵۰ میلیون ریال با دوره بازپرداخت ۱۵ ساله، تعمیر ۱۵ هزار واحد از اماکن مسکونی شهری و روستایی و تجاری تا سقف تسهیلات ۱۲۰ میلیون ریال برای هر فقره و با سود و کارمزد 5 درصد و بازپرداخت ۷ ساله و نیز تأمین ۱۵ هزار و ۵۰۰ فقره تسهیلات قرض الحسنه تا سقف ۱۰۰ میلیون ریال برای تأمین هزینه لوازم خانگی و سایر هزینههای ضروری با دوره بازپرداخت پنج ساله بر عهده شبکه بانکی گذاشته شد.
رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه، تلاش دولت و نظام بانکی برای تسهیل و تسریع در بازسازیهاست، گفت: سازمان برنامه و بودجه نیز بیش از ٢ هزار و ٨٠٠ میلیارد ریال کمک بلاعوض برای بازسازی مناطق مسکونی و شهری و تعمیرات خدماتی در نظر گرفته است که در اختیار مردم این مناطق قرار خواهد گرفت. امیدواریم با پرداخت این مبالغ و تسهیلات شبکه بانکی، به زودی شرایط زندگی مردم آسیب دیده به حالت عادی بازگردد.
سیف ضمن بیان این نکته که تمرکز نظام بانکی باید به بحث اشتغال باشد، خاطر نشان کرد: موضوع تامین مالی سرمایه در گردش بنگاههای کوچک و متوسط تجربه موفقی بود که میتواند در این مناطق نیز مورد استفاده قرار گیرد. بر این اساس، اقدام نظام بانکی در این مسیر ادامه پیدا خواهد کرد و امیدواریم اقتصاد کشور را در مسیر حرکت به سمت توسعه قرار دهد.
رئیس شورای پول و اعتبار، برنامه نظام بانکی برای سال جاری را اعطای تسهیلات ۲۰ هزار میلیارد تومانی برای تامین سرمایه در گردش بنگاههای کوچک و تسهیلات متوسط و ۱۰ هزار میلیارد تومانی برای نوسازی واحدهای تولیدی عنوان کرد و افزود: ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات نیز به موضوع اشتغال اختصاص پیدا کرده است.
وی اضافه کرد: مجموع ارقام در نظر گرفته شده بالغ بر ۵۰ هزار میلیارد تومان است که در کنار روند عادی اعطای تسهیلات بانکی به بخشهای اقتصادی به صورت ویژه به موضوع اشتغال و تولید اختصاص مییابد.
رئیس کل بانک مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: باید تلاش کنیم مسأله «اشتغال» را در استان کرمانشاه حل کنیم، تمرکز دولت بر این موضوع، حلّال بسیاری از مشکلات خواهد بود و نظام بانکی برای انجام این مهم آمادگی خدمت دارد.
در این جلسه، تامین مالی برای ساخت مسکن، کمک به ساخت مراکز بهداشتی و بیمارستان، ساخت و بازسازی مدارس و اعطای تسهیلات اشتغال زایی برای مناطق زلزله زده از مهمترین محورهای گفت وگوی هیات بانکی در فرمانداری قصر شیرین برای حمایت از مردم آسیب دیده منطقه بود.