امروز » شنبه ۱ دی ۱۴۰۳ ساعت ۲۱:۲۳

تاریخ انتشار خبر : ۱۳۹۶/۰۸/۰۷ ۱۲:۳۹:۵۹


افزایش نقش بازار سرمایه در تامین مالی مسکن

مدیرعامل و رییس هیأت مدیره بانک مسکن بر ضرورت همکاری دو جانبه میان بانک مسکن و سازمان بورس اوراق بهادار در جهت استفاده بهینه از ظرفیت‌های هر دو نهاد به منظور ارائه بهتر خدمات به آحاد مردم تاکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن- هیبنا، محمد هاشم بت شکن، مدیرعامل و رییس هیأت مدیره بانک مسکن امروز در آیین رونمایی از سامانه جامع بازار سرمایه و اتصال آن به تمامی شعب بانک مسکن برای استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه در تامین مالی حوزه راه، مسکن و شهرسازی،گفت: این همکاری مشترک زمینه استفاده از ظرفیت‌های هر دو نهاد را برای خدمت رسانی بهتر به آحاد مردم به طور متقابل فراهم می‌کند.

مدیرعامل بانک مسکن با بیان اینکه خوشحالیم امروز به شکلی مناسب ارتباط شبکه بین شعب و بازار سرمایه برای دسترسی به ابزارهای بازار سرمایه در حوزه راه و مسکن را با همکاری سازمان بورس اوراق بهادار برقرار می‌کنیم،گفت: آنچه ایجاد این ارتباط بین بانک مسکن و سازمان بورس در بازار سرمایه را اجتناب ناپذیر می‌کند تفاوت ما با سایر بانک‌های توسعه‌ای و همچنین بانک‌های تجاری فعال در سطح کشور از یک سو و استفاده بازار سرمایه از ظرفیت‌های فیزیکی بانک مسکن(شعب) برای افزایش ضریب نفوذ بین مردم از سوی دیگر است.

بت شکن ادامه داد: بانک‌های تجاری اقدام به تامین منابع کوتاه مدت از طریق جذب سپرده و پرداخت تسهیلات کوتاه مدت(عمدتا تا یک سال) به متقاضیان خود می‌کنند و بنابراین از این حیث مشکل منابع و مصارف ندارند؛ از سوی دیگر بانک‌های توسعه‌ای نیز عموما تجهیز منابع سپرده‌ای ندارند و از خطوط اعتباری بانک مرکزی، صندوق توسعه ملی، منابع بانک‌های خارجی و ... استفاده می‌کنند و از این جهت می‌توانند تسهیلات بلند مدت پرداخت کنند.

وی با بیان اینکه بانک مسکن تنها بانکی است که باید مانند بانک‌های تجاری از طریق بازار اقدام به جذب سپرده کند اما بر خلاف این بانک ها و مانند بانک های توسعه ای تسهیلات بلند مدت پرداخت کند،گفت: به عبارت دیگر بانک مسکن هم‌ اکنون تجهیز منابع خود را به صورت کوتاه مدت انجام می دهد اما تسهیلات بلند مدت اعطا می کند. از سوی دیگر بانک مسکن حساب‌های تعهدی دارد که در ازای جذب سپرده ملزم به پرداخت تسهیلات به سپرده‌گذاران است که سایر بانک‌های تجاری عمدتا چنین الزامی ندارند.

بت شکن ادامه داد: این یکی از مختصات ویژه بانک مسکن است که این بانک را از سایر بانک های کشور متمایز می کند. با توجه به این وجه تمایز بانک مسکن با سایر بانک‌ها، استفاده از کمک و ظرفیت بازار سرمایه برای ابزارسازی و نهادسازی در حوزه تامین مالی مسکن موضوعی اجتناب‌ ناپذیر است که طی چهار سال اخیر نیز همکاری بسیار خوبی از سوی سازمان بورس با بانک مسکن در این زمینه صورت گرفته است.

مدیرعامل بانک مسکن درخصوص امکان دسترسی شعب به سامانه جامع بازار معاملات سهام (شبکه جامع بازار سرمایه) خاطر نشان کرد: در فاز اول، خدمات بازار سرمایه تنها از طریق 11 شعبه بانک مسکن ارائه می‌شود که در واقع فاز پایلوت محسوب شده و به تدریج تمام شعب بانک مسکن امکانات بازار سرمایه در حوزه مسکن را به مشتریان خود معرفی و عرضه می‌کنند.

بت شکن گفت: این در حالی است که قرار است دوره آموزشی گسترده تحت عنوان «آموزش 100 بانکدار مشاور» در سطح کشور برگزار شود تا با ارائه آموزش‌های لازم به این مشاوران،‌ آنان نیز در سطح گسترده اقدام به ارائه مشاوره به مشتریان و شعب برای استفاده و ارائه بهتر خدمات در بازار سرمایه کنند.

وی در عین حال از رییس سازمان بورس اوراق بهادار درخواست کرد شرایطی فراهم شود تا این مشاوران پس از گذراندن دوره آموزشی لازم، از این سازمان گواهی‌ نامه معتبر دریافت کنند تا فعالیت آن‌ ها حالت رسمی تر و تخصصی تر به خود بگیرد.

وی با بیان اینکه صدور مجوز راه اندازی شرکت تامین سرمایه تخصصی بانک مسکن برای اولین بار، صندوق های زمین و ساختمان، اوراق‌های رهنی، صندوق‌های با درآمد ثابت، انتشار اوراق حق تقدم تسهیلات مسکن (اوراق تسه) و ... بخشی از همکاری های صورت گرفته بانک مسکن با سازمان بورس اوراق بهادار برای ایجاد ارتباط بین حوزه تامین مالی مسکن و بازار سرمایه است، افزود: یکی از مهمترین دلایلی که ضریب نفوذ بازار سرمایه در میان آحاد مردم را کمتر از برخی دیگر از بازارهای رقیب می‌کند نداشتن شبکه فیزیکی دسترسی به بازار سرمایه برای مردم است؛ هر چند در نظام بانکداری در موارد بسیاری بر ضرورت گسترش بانکداری مجازی تاکید می‌شود اما در تمام دنیا بدون تامین شبکه فیزیکی پایدار نمی‌توان خدمت رسانی مطلوب را انجام دارد و دسترسی مردم به شبکه‌های فیزیکی ارائه خدمات(مشابه شعب بانک‌ها یا کارگزاری‌ها) در کنار توسعه شبکه ارائه خدمات الکترونیک از الزامات اساسی است.

بت شکن اعلام کرد: به زودی و با موافقت سیاست‌گذار پولی، هزار میلیارد تومان اوراق رهنی جدید منتشر می‌شود و همچنین بنا داریم تعداد صندوق‌های زمین و ساختمان را به 40 صندوق افزایش دهیم.

مدیرعامل بانک مسکن با بیان اینکه هم‌ اکنون حدود 20 هزار شبکه فیزیکی دسترسی به خدمات بانکی در قالب شعب بانک‌های کشور در نظام بانکی فعال هستند استفاده از این ظرفیت فیزیکی گسترده از سوی بازار سرمایه را یکی از راه‌های فرهنگ‌سازی، اعتمادسازی و ایجاد آگاهی و نفوذ بین آحاد مردم برای ورود به بازار سرمایه محسوب می‌شود.

بت شکن با بیان اینکه تا کنون بازار سرمایه از ظرفیت‌های این شبکه گسترده استفاده نمی‌کرده است، تصریح کرد: با توجه به اینکه هم‌ اکنون تعامل بسیار خوبی میان بازار سرمایه و بانک‌ مسکن ایجاد شده است زمان حاضر بهترین موقعیت برای استفاده از این تعامل به منظور استفاده بازار سرمایه از شبکه فیزیکی بانک مسکن(شعب بانک مسکن) برای عمق بخشی و افزایش ضریب نفوذ بین آحاد مردم است.

وی همچنین اعلام کرد: با اتمام عملیات ساخت و ساز واحدهای مسکونی در قالب پروژه نسیم که از طریق راه‌اندازی صندوقی به همین نام(صندوق سرمایه‌گذاری نسیم) ساخته شد، هفته آینده واحدهای مسکونی ساخته شده در این پروژه به افتتاح و بهره‌برداری می‌رسد.


خبر مرتبط

زنجیره خبر

کلید واژه ها



حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به پایگاه خبری بانک مسکن است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
Powerd By Taminmohtava