امروز » جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۳:۰۵

تاریخ انتشار خبر : ۱۳۹۶/۰۷/۰۹ ۰۹:۳۱:۲۲


۸۸ درصد خالص ثروت مردم ایران در املاک است

مدیرعامل گروه سرمایه گذاری مسکن با بیان اینکه حدود ۸۸ درصد از خالص ثروت مردم ایران در املاک و مستغلات است، گفت: این میزان در امریکا حدود ۳۰ درصد است.

محمدرضا امینی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری بانک مسکن- هیبنا، گفت: در کشور ما وزن بخش مسکن از اهمیت ویژه‌ای بررخوردار است. در حدود 88 درصد از خالص ثروت مردم ایران در املاک و مستغلات است در حالی که این میزان در آمریکا حدود 30 درصد است.

وی با بیان اینکه به طور سنتی، زمین و ساختمان مهمترین هدف مردم در سرمایه گذاری است گفت: بازارهایی مانند ارز، طلا، سهام و بانک در اولویت‌های بعدی نزد مردم قرار دارند.

مدیرعامل گروه سرمایه گذاری مسکن ادامه داد: در دوره‌ای همه بخش‌های کشور شامل بانک‌ها، بیمه‌ها، صنایع مختلف و حتی دانشگاه‌ها تسهیلات مسکن می‌گرفتند و در این بخش از اقتصاد ورود می‌کردند. وی گفت: میانگین نرخ رشد سرمایه گذاری در بخش مسکن به دلیل تمایلات سنتی مردم برای سرمایه گذاری در بخش مسکن از سایر بخش‌ها بیشتر بود به طوری که تعداد واحدهای مسکونی از 5 میلیون و 300 هزار واحد در سال 1355 در کشور به حدود 22 میلیون واحد در سال 1393 افزایش پیدا کرده است که نشان می‌دهد تعداد واحدهای مسکونی سالانه 4 درصد رشد داشته است.

امینی با اشاره به دامنه گسترده بخش مسکن و ارتباط این بخش با سایر فعالیت‌های اقتصادی تاکید کرد: اگر بخواهیم تصویری از ابعاد این بخش ارائه کنیم باید بگوییم بخش مسکن و ساختمان با در نظر گرفتن املاک و مستغلات با 120 رشته صنعتی در ارتباط است و رونق و رکود آنها با بخش ساختمان و مسکن رابطه تنگاتنگی دارد. این ارتباط به این صورت است که بخش مسکن با 70 بخش اقتصادی دارای رابطه پیشین و با 50 بخش نیز دارای رابطه پسین اقتصادی است.

مدیرعامل گروه سرمایه گذاری مسکن افزود: ویژگی دیگر این بخش این است که براساس گزارش مرکز آمار ایران در دوره زمانی 10 سال گذشته و بسته به اینکه دوره رونق یا رکود باشد 8 تا 11 درصد نیروی کار فعال کشور در این بخش فعال بودند و مزیتی که ساختمان دارد این است که به ازای هر واحد سرمایه گذاری میزان اشتغال بیشتری ایجاد می کند. هر 20 میلیارد ریال سرمایه گذاری در بخش مسکن بر اساس آمارهایی که از گذشته داریم 100 نفر را مشغول به کار می کند، اما در بخش نفت نیازمند سرمایه گذاری 30 تا 40 میلیارد تومان هستیم و میزان سرمایه گذاری برای سایر صنایع برای رونق بخشی به اشتغال باید بیشتر باشد.

امینی در بخش دیگری از اظهاراتش درباره وضعیت نماد شرکت سرمایه گذاری مسکن تحت عنوان «ثمسکن» در بازار بورس گفت: متاسفانه «ثمسکن» نسبت به سایر سهم های هم‌‌گروه از افت بیشتری برخوردار بوده است که بخشی از این افت مربوط به عدم حمایت‌های سهامداران عمده است که بنا به شرایط موجود در سال گذشته چندان از سهام حمایت نشد در حالی که سهم پتانسیل خوبی برای رشد دارد و سهامدار عمده باید به شناسایی این پتانسیل ها کمک کند که تحقق این موضوع را در دستور کار قرار دادیم.


کلید واژه ها



حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به پایگاه خبری بانک مسکن است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
Powerd By Taminmohtava