۵ چالش بر سر راه نئوبانک‌ها

چرا نئوبانک‌ها شکست می‌خورند؟

دسته بندی : یادداشت
۱۴۰۳/۱۲/۰۲
راحتی و دسترسی به حساب‌های بانکی در عصر حاضر، جزو مهم‌ترین مسائل در صنعت بانک‌داری به شمار می‌آید. نئوبانک یا بانک‌داری دیجیتالی قرار است از مسیر فناوری‌های پیشرفته، انقلابی بزرگ در بانک‌داری سنتی ایجاد کند و جهان مالی را متحول سازد. با این حال چالش‌هایی وجود دارند که منجر به شکست نئوبانک‌ها می‌شوند. وبسایت خبری فین‌اکسترا (Finextra) در مقاله‌ای به مرور مهم‌ترین دلایل شکست نئوبانک‌ها پرداخته است.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا، دنیای بانک‌داری به سرعت در حال تغییر و تحول است و به تازگی «نئوبانک‌ها» به عنوان بانک‌های دیجیتالی از آن سر برآورده‌اند تا تجربه‌های نوآورانه از صنعت بانکی را برای مشتریان به ارمغان آورند. با این حال، همه نئوبانک‌ها در مسیر خود به موفقیت دست پیدا نمی‌کنند. مهم‌ترین دلایل شکست آن‌ها چیست؟ مروری بر جزئیات می‌تواند هر یک از این چالش‌ها را روشن کند.

1.درک ناکافی از بازار

یکی از اصلی‌ترین مشکلاتی که کسب‌وکارها، به‌ویژه استارتاپ‌ها با آن مواجه می‌شوند، درک ناکافی از بازارِ هدفشان است. این فقرِ بینش منجر به ناهماهنگی میان محصول یا خدمات با نیازهای بالقوه مشتری خواهد شد. به این ترتیب پیش از آغاز فعالیت نئوبانک‌ها، لازم است بازار را به صورت کامل و جامع مورد بررسی قرار دهید. به این ترتیب شناخت کافی از مشتری پیدا خواهید کرد و مطابق با نیازهایش، سایر مسائل را در نظر خواهید گرفت که موثرتر هم خواهد بود.

درکِ بازار صرفا مرتبط با مشتری نیست. علاوه بر مشتری، باید نگاهی هم به چشم‌انداز رقابتی در بازار داشته باشید. رقبای مستقیم و غیر مستقیم در کسب‌وکار شما، کدام هستند؟ چه استراتژی‌هایی در این عرصه رقابتی، جواب می‌دهد؟ باید عوامل مختلف را مورد تحلیل و بررسی قرار دهید و از این طریق، جایگاه خودتان را در بازار مشخص خواهید کرد و حتی یاد می‌گیرید چطور خودتان را از رقبایتان متمایز جلوه دهید.

در نهایت، باید در نظر داشته باشید که درکِ بازار، وظیفه‌ای نیست که یک بار انجام دهید و به پایان برسد. همواره باید تلاش کنید در فرایند درک بازار قرار داشته باشید. بازارها در گذر زمان تغییر می‌کنند و متحول می‌شوند، پس درک شما هم از این بازارها باید همواره به‌روز شود. گاهی رفتارهای مشتریان تغییر می‌کند و گاهی قوانین عوض می‌شوند. در نتیجه باید همه‌چیز را به صورت مرتب رصد کنید تا در این صنعت از رقبای خود جا نمانید.

2.موانع قانونی

چالش‌های قانونی جزو یکی از اساسی‌ترین چالش‌هایی به شمار می‌آیند که اهالی صنعت بانک‌داری با آن دست‌به‌گریبان هستند. این مسئله برای تازه‌واردها و استارتاپ‌ها قدری پیچیده‌تر است چرا که هنوز با فراز و نشیب قانونی به خوبی آشنا نیستند و نمی‌دانند چطور باید چشم‌انداز قانونی را پیش روی خود ترسیم کنند. سر در آوردن از قوانین هم اغلب مواقع امری دشوار به شمار می‌آید. در ابتدا باید درک کافی از صنعتی داشته باشید که در آن فعالیت می‌کنید و سپس باید هشیاری را در دستور کار خود قرار دهید تا دچار چالش‌های قانونی نشوید.

موانع قانونی روی پیشرفت شرکت‌ها اثر می‌گذارند. برای مثال، شرکت‌ها باید بدانند چطور می‌توانند از داده‌های خود محافظت کنند تا به اعتبارشان آسیبی وارد نشود. گاهی مسائل قانونی می‌تواند منجر به تاخیر در معرفی محصولات جدید شود. به هر حال، همیشه لازم است تا استانداردهای قانونی سپری شوند. آگاهی از آن‌ها می‌تواند فرایند کار را حرفه‌ای‌تر و بهتر پیش ببرد. در نهایت اینکه، مسائل قانونی هم همواره ثابت نیستند و همیشه امکان دارد با بخشنامه‌ها و ابلاغیه‌های جدید، تغییر کنند. در این شرایط، لازم است که اهالی صنعت بانک‌داری، خود را به صورت مرتب به‌روز کنند تا با قوانین آشنا شوند و در صورت تغییرات احتمالی، بتوانند امور را بدون مشکل پیش ببرند.

3.چالش‌های پول‌سازی

وقتی کسب‌وکارها دیجیتالی باشند، امکان اینکه با مشکلات و چالش‌های پولی مواجه شوند بیشتر می‌شود. تبدیل یک محصول یا خدمات مالی به پول و درآمد، کار ساده‌ای نیست. مسئله اصلی این است که به یک مدل کسب‌وکارِ پایدار دست پیدا کنید تا بتوانید از طریق آن به درآمد ثابت هم برسید. برای این مسئله، لازم است بازار هدف خود را بشناسید و متناسب با نیازها و ارزش‌های موجود در آن بازار، خدمات خود را ارائه کنید تا مشتریان آن‌ها را بخرند و شما هم در مقابل کسب درآمد کنید.

بسیاری از مدیران، استراتژی مشخصی برای پول‌سازی ندارند. در واقع آن‌ها صرفا به طراحی محصول فکر می‌کنند اما استراتژی و روش مشخصی برای تبدیل آن محصول به پول ندارند. به دلیل همین رویکرد نادرست، با شکست مواجه می‌شوند. این مسئله نسبت به سایر موارد، چالش بزرگ‌تری است اما به هر حال، می‌توان به راه‌هایی فکر کرد که به درآمدزایی ختم می‌شوند.

4.اعتماد و امنیت مشتری

یکی از پارامترهای حیاتی در هر کسب‌وکاری، میزان اعتماد و امنیت مشتری است. این مسئله در مورد نئوبانک‌ها در صنعت بانک‌داری از اهمیتی ویژه برخوردار است. داده‌های حیاتی از مشتریان در اختیار بانک‌داران قرار دارد و به همین دلیل نگرانی‌هایی در مورد حریم شخصی ایجاد می‌کند. مشتریان باید احساس امنیت کنند از اینکه داده‌هایشان در اختیار بانک قرار دارد. از طریق استراتژی‌های ارتباطیِ مختلف، می‌توان این حس را در مشتری تقویت کرد.

برای ایجاد حس اعتماد در مشتری، لازم است محیط و بستری فراهم کنید که در آن مشتری احساس کند برای کسب‌وکار، ارزشمند است و در نتیجه داده‌هایش برای آن کسب‌وکار، مورد حفاظت قرار می‌گیرد. علاوه بر این‌ها، کسب‌وکارها باید محیطی امن فراهم آورند که در آن داده‌ها از طریق کدگذاری، محافظت می‌شوند. در واقع باید به فکر راه‌هایی برای محافظت از داده‌های حساس مشتریان باشید. البته دسترسی به سطوح بالای امنیتی، قدری دشوار است و همیشه خطرات و تهدیدهای سایبری وجود دارند. با این حال، می‌توان از طریق اقدامات پیشگیرانه جلوی بروز مشکلات را تا حد زیادی گرفت و حداقل آن را کنترل کرد.

5.تجربه مشتری نامطلوب

در نهایت آنخرین مسئله‌ای که می‌تواند کسب‌وکاری نظیر نئوبانک را با مشکل مواجه کند، تجربه‌ای نامطلوب برای مشتری است. به عبارت ساده‌تر، مشتریان وقتی از کسب‌وکاری رضایت نداشته باشند، تجربه‌ای نامطلوب خواهند داشت و در نتیجه وفاداری خود را به آن برند هم از دست می‌دهند. در حال حاضر، همه کسب‌وکار روی این مقوله کار می‌کنند. به این ترتیب آن دسته از بانک‌هایی که در این زمینه از رقبای خود جا می‌مانند، با مشکل روبه‌رو خواهند شد.

همه چالش‌هایی که عنوان شد این قابلیت را دارند که تجربه نئوبانک را به شکست برسانند. با این حال، می‌توان با استراتژی‌های مختلف، جلوی بروز مشکل را گرفت و تجربه را به سمت موفقیت مایل کرد.

مترجم: نسیم بنایی



ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000