معاون وزیر راه و شهرسازی:
۴۵هزار هکتار زمین برای اجرای نهضت ملی مسکن تامین شد
به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن- هیبنا به نقل از ایرنا، "ارسلان مالکی" امروز (یکشنبه) در نشست خبری افزود: طرح نهضت ملی مسکن در دولت سیزدهم در حالی کلید خورد که موجودی زمین قابل احداث تقریبا صفر بود.
رییس سازمان ملی زمین و مسکن گفت: با تلاشهای انجام شده، با انجام تملک اراضی، استفاده از ظرفیتهای منابع طبیعی، اراضی مازاد سایر دستگاهها، اراضی دولتی و ملی واقع در حریم شهرها، توافق با بخش خصوصی و غیره، اکنون بیش از ۴۵هزار هکتار زمین در محدوده شهرها تامین تامین شد و در اختیار طرح نهضت ملی مسکن قرار گرفت.
وی از شناسایی ۶۰ نقطه در خارج از محدوده و حریم شهرها و انجام مطالعات مکانیابی آنها به منظور شهرکسازی خبر داد و اظهارداشت: در تعدادی از این شهرکها طرحهای تفصیلی تهیه و در برخی از آنها ساخت و ساز آغاز شده است.
مالکی خاطرنشانکرد: تعداد پنج مورد از این شهرکها در تهران مکانیابی شده است که از جمله در اعتمادیه، ملارد و شهرک خوارزمی خواهد بود. هرچند باید منابع و طرح تفصیلی آنها مشخص شود تا میزان بارگذاری مسکن در آنها مشخص شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی بیانداشت: تاکنون در این زمینها یکهزار و ۵۰۰ پروژه آمادهسازی از جمله تسطیح زمین، خدمات زیربنایی، جوی و جدول و غیره تعریف شده است.
اقدامات انجام شده در جزیره بوموسی
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در جزیره بوموسی، تصریحکرد: سند مالکیت اراضی دولتی این جزیره به نام سازمان ملی زمین و مسکن است که در مجموع یکهزار و ۲۵۸ هکتار است.
مالکی گفت: این سازمان برای بومیان و افرادی که مشمول قانون هستند، زمین و مسکن آماده کرده و واگذار میکند.
وی ادامهداد: اکنون ۲ پروژه در جزیره بوموسی تعریف شده که در یکی از آنها ۱۱۰ واحد توسط سازمان ملی زمین و مسکن ساخته شده و در پروژه دیگر، تعدادی واحد توسط بنیاد مسکن در حال ساخت است.
این مقام مسئول تاکید کرد: در سایر جزایر کشور نیز همچون دیگر شهرها و مناطق، تامین زمین و مسکن از سوی این سازمان انجام میشود.
مولدسازی اموال و داراییها
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به موضوع مولدسازی، گفت: با توجه به ماهیت درآمد- هزینهای سازمان ملی زمین و مسکن، این مهم از گذشته در دستور کار سازمان بوده است و اکنون نیز به استناد قانون آن را به پیش میبریم.
وی اظهارداشت: شناسایی منابع مازاد، ارزشافزایی به شیوههای مختلف و بازاریابی برای فروش یا تهاتر اموال، مراحل مختلف انجام مولدسازی است.
مالکی اضافه کرد: شناسایی املاک این سازمان در قالب مولدسازی به ارزش ۶۱.۴ همت بوده که تاکنون ۳۴ همت آن به صورت نقدی یا تهاتری محقق شده و ارزش املاک در دست اقدام برای مولدسازی نیز ۲۷ همت است.
تامین ۱۴۰ هزار واحد زمین برای صنعتشهرها
وی در ادامه به تامین زمین برای اقشار خاص اشاره کرد و گفت: برای اقشار خاصی که ظرفیتهایی در خود دارند، پیگیریهایی به صورت ویژه انجام میشود و از جمله تاکنون ۱۴۰ هزار واحد برای مسکن کارگری موسوم به صنعتشهرها تامین شده است.
مالکی خاطرنشان کرد: دانشگاهیان و اعضای هیات علمی، هنرمندان، ورزشکاران و فرهنگیان، سایر اقشاری هستند که تامین زمین آنها به طور ویژه پیگیری میشود.
شناسایی ۱۲۰ همت فرصت سرمایهگذاری
وی از شناسایی ۱۲۰هزار میلیارد تومان فرصت سرمایهگذاری از سوی این سازمان در سراسر کشور خبر داد و گفت: سازمان ملی زمین و مسکن توجه ویژه ای به سرمایههای خرد مردم داشته و سازوکارهایی برای استفاده از آنها تعریف میکند.
معاون وزیر راه و شهرسازی به ملاحظات زیستمحیطی اراضی طرح نهضت ملی مسکن اشاره کرد و گفت: این سازمان بدون اخذ نظر دستگاههای عضو کارگروه از جمله در مباحث زیست محیطی نظیر فرونشست، گسل، زونهای آبی و غیره اقدام نخواهد کرد.
وی تصریحکرد: تاکنون بیش از ۳۰هزار هکتار از اراضی شناسایی شده، به دلایل فنی نظیر فرونشست از دستور کار خارج شده است و بارگذاری مسکن در آنها انجام نمیشود.
رفع ۳۹۵۶ مورد رفع تعرض از اراضی ملی
رییس سازمان ملی زمین و مسکن اظهارداشت: در سال گذشته چهار هزار و ۹۶۸ مورد وقوع تصرفات اراضی ملی از سوی یگان حفاظت این سازمان گزارش شد.
وی بیانداشت: بررسیها نشان داد در چهار هزار و یک مورد وقوع تعرض به اراضی ملی صحت داشته و سه هزار و ۹۵۶ مورد آنها رفع تعرض فوری شد.
مالکی خاطرنشانکرد: برای بقیه موارد نیز پرونده حقوقی تشکیل شده و در دست پیگیری است.
چالشهای تامین زمین
وی، مهمترین چالش این سازمان در تامین زمین را وجود اراضی کشاورزی در شهرهای فاقد زمین ملی برشمرد و افزود: این مشکلات از جمله در شهرهای شمالی به دلیل محاط بودن این شهرها در بین اراضی درجه ۱ و ۲ کشاورزی و جنگلها که ممنوعیت تغییر کاربری داریم، وجود دارد؛ با این حال کار متوقف نشده و از طریق اراضی سایر دستگاهها اقدام میشود.
این مقام مسئول ادامهداد: اکنون بیشترین کسری زمین نسبت به متقاضیان در استانهای فارس، زنجان، آذربایجان غربی، کردستان، اصفهان، لرستان و همدان است.
وی گفت: همچنین ۵۰۰ هزار نفر متقاضی داریم که در انتظار ماندهاند و تامین زمین آنان در دستور کار است.