توفیق بانک مرکزی در کنترل نرخ رشد نقدینگی با اجرای «سیاست تثبیت»/ جلوی خلق پول بانک‌ها گرفته شد

یک کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه کنترل رشد تقدینگی و پایه پولی یکی از مهم‌ترین اولویت‌های بانک مرکزی است گفت: این نرخ طی یک روند نزولی به ۲۷ درصد در آذرماه امسال کاهش پیدا کرده است.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا به نقل از ایبنا؛ مصطفی صفاری افزود: افزایش نرخ رشد نقدینگی و پایه پولی باعث ایجاد تورم می‌شود و تورم بر معیشت همه اقشار جامعه به خصوص اقشار متوسط و ضعیف تاثیر دارد؛ بنابراین اقدامات بانک مرکزی برای کنترل نرخ رشد نقدینگی و کاهش پایه پولی در سفره اقشار محروم جامعه منعکس خواهد شد.
به گفته این کارشناس مسائل اقتصادی، برای اثرگذاری کاهش متغیر‌های پولی بر تورم باید صبور باشیم، یعنی یک سال زمان می‌برد تا اثرکاهش نرخ رشد نقدینگی بر مهار تورم مشخص شود.
صفاری تاکید کرد: علت اصلی افزایش پایه پولی، کسری بودجه دولت است و دولت به صورت مستقیم یا غیر مستقیم از بانک مرکزی استقراض می‌کند که در نهایت، این امر باعث رشد نقدینگی می‌شود، البته ناترازی بانک‌ها نیز منجر به افزایش حجم نقدینگی و پایه پولی می‌شود.
وی با اشاره به این موضوع که یکی از اقدامات بانک مرکزی اجرای سیاست تثبیت اقتصادی و ارزی است، گفت: از محور‌های اصلی این سیاست کنترل و مدیریت نقدینگی به عنوان متغیری اثرگذار بر تورم است؛ بنابراین سیاست‌های اتخاذ شده از سوی بانک مرکزی در کاهش نرخ رشد نقدینگی نقش مهمی داشته است.
این کارشناس مسائل اقتصادی بیان کرد: با کاهش تدریجی رشد کل‌های پولی و هدایت اعتبار به فعالیت‌های مولد اقتصادی، تولید و اشتغال افزایش پیدا می‌کند.
صفاری در پایان تاکید کرد: البته بخشی از آماری که مشاهده می‌کنیم نیز ناشی از توفیق بانک مرکزی در کنترل رشد ترازنامه بانک‌ها است که به نوعی با بهبود نظارت بانک مرکزی بر شبکه بانکی از خلق نقدینگی جلوگیری شده است.


موضوع مرتبط


ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000