برگزاری جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار به دستور رییسجمهور
به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا به نقل از وزارت راه و شهرسازی، رستم قاسمی ۲۰ تیرماه در پنجاه و ششمین جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار که به دستور رییسجمهوری به ریاست وزیر راه و شهرسازی و با حضور وزرای کشور، فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش و دیگر نمایندگان وزرای عضو این ستاد در ساختمان دادمان برگزار شد در خصوص تصمیمهای اخذ شده در این نشست اعلام کرد: ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار یکی از ستادهای عالی کشور است که ریاست آن را رییسجمهوری برعهده دارد و متاسفانه در یک تا دو سال اخیر تشکیل نشده بود و برای نخستین بار در دولت سیزدهم بعد از وقفه تشکیل شد.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: رییسجمهوری مسئولیت ریاست این جلسه را به وزیر راه و شهرسازی محول کرد و دستگاههای عضو در این جلسه حضور داشتند. در این نشست موضوعهای مختلف بازآفرینی در کشور مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
عضو کابینه دولت سیزدهم با اشاره به اینکه یکی از معضلات اصلی کشور مساحت بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی است توضیح داد: بیش از ۱۶۰ هزار هکتار محیطهای سکونتگاههای غیررسمی، بافتهای فرسوده و بافتهای تاریخی در سراسر کشور وجود دارد که موضوع بازآفرینی شهری است. در این نشست مساحت این بافتها و روشهای بازسازی این محلات مختلف مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. هم اکنون بازآفرینی شهری و بازسازی این محلات در مناطقی از کشور از جمله زاهدان آغاز شده است.
قاسمی افزود: نخستین جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار در دولت سیزدهم ۹ مصوبه داشت که مقرر شد تا این مصوبه به زودی برای اجرا ابلاغ شود. از جمله این مصوبات این بود که مسئولیت ستاد بازآفرینی شهری در استانها عملا به استانداران داده شود و استانداران پاسخگوی ستاد مرکزی باشند. همچنین اعتبارات و اختیارات به استانداران در استانها واگذار شود. همچنین مقرر شد تا در مدت زمان معینی وضعیت بافتهای فرهنگی و تاریخی در بافتهای تعیین شود.
وی در خصوص بافتهای تاریخی و برخی مشکلات که در اینباره با وزارت میراثفرهنگی وجود دارد اعلام کرد: رییسجمهوری در سفر به استان قم که این موضوع مطرح شد دستوراتی دادند که باید بافتهای تاریخی و موضوعاتی که مردم در بافتهای تاریخی با آن مواجه هستند طی سه ماه تعیین تکلیف شود که میراث فرهنگی در این خصوص در حال انجام یکسری فعالیتهاست.
قاسمی افزود: در خصوص بافتهای تاریخی در استانهای دیگر از جمله یزد، آذربایجانغربی و در برخی از استانها نیز کارهایی در حال انجام است زیرا مردم در بافتهای تاریخی برخی استانها مشکلاتی دارند. مقرر شد تا استانداران با کمک وزارت میراث فرهنگی با توجه به قوانین و مقرراتی که در میراث فرهنگی وجود دارد این موضوع را برای ستاد بازآفرینی شهری پایدار کشور تعیین تکلیف کنند. امیدواریم گزارشهای این سازمان اعلام و به زودی در این خصوص تعیینتکلیف انجام شود.
همچنین مقرر شد دستگاه های ملی و استانی متناسب با جمعیت ساکن در این مناطق اعتبارات لازم برای رفع کمبودها، خدمات زیربنایی و روبنایی محلات هدف بازآفرینی شهری که به عنوان محلات کمتربرخوردار مطرح هستند از طریق شورای برنامه ریزی و توسعه استانها و سازمان برنامه و بودجه اختصاص دهند.
گفتنی است پنجاه و ششمین جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار بعد از یک سال و چهارماه در ساختمان دادمان برگزار شد که این جلسه به عنوان نخستین جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار در دولت سیزدهم به دستور رییسجمهور و به ریاست رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی برگزار شد.