تدبیر دولت برای تامین نهاده های ساخت ۴ میلیون مسکن
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری بانک مسکن- هیبنا، طرح جهش تولید و تامین مسکن که توسط دولت سیزدهم در حال اجرا است به عنوان مهمترین برنامه دولت برای تامین مسکن اقشار میاندرآمدی جامعه محسوب می شود. طرحی که شخصا رئیس جمهور بر اجرای آن در زمان مقرر تاکید ویژه ای دارد.
اما همواره یکی از مشکلات توسعه گران و انبوه سازان طی سال های گذشته، تورم مصالح ساختمانی بوده است. تورمی که قدرت پیش بینی از هزینه های ساخت برای انبوه سازان را می گیرد.
یکی از وعده های دولت از زمان آغاز طرح جهش تولید و تامین مسکن ساماندهی مصالح ساختمانی بود. در همین زمینه سیدرضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت سه شنبه (20 مهرماه) در کمیسیون عمران مجلس حاضر شد و درباره آخرین تمهیدات دولت برای تامین مصالح ساختمانی طرح جهش تولید و تامین مسکن توضیحاتی ارائه داد.
وی در این نشست ضمن ارائه گزارشی از قیمت و نحوه توزیع مصالح ساختمانی به ویژه فولاد و سیمان، در خصوص نحوه تامین نهاده های ساختمانی ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی توضیحاتی ارائه داد.
به گفته وزیر صمت، به زودی تمام مصالح ساختمانی در سامانه جامع تجارت ثبت خواهد شد که موجب افزایش شفافیت در معاملات و افزایش درآمد مالیاتی دولت شده و میزان نقدینگی موجود نیز قابل نظارت و کنترل خواهد بود.
بر اساس نظر دولت، از فوائد ثبت مصالح ساختمانی در سامانه جامع تجارت، الزام به شفافیت در معاملات، افزایش درآمدهای مالیاتی دولت، قابلیت رصد میزان مصرف نقدینگی و قابل پیش بینی شدن کمبودهای احتمالی است.
یکی دیگر از موضوعات مطرح شده در این جلسه ایجاد معاملات فروش آتی در بورس بود. در حال حاضر قیر در فروش آتی 12 ماهه عرضه میشود و این مهم باید برای سایر مصالح ساختمانی نظیر سیمان و فولاد نیز اجرایی شود.
بر اساس این گزارش، به گفته برخی مسئولان، در حال حاضر ظرفیت تولید سالانه سیمان در کشور 80 میلیون تن و میزان مصرف داخلی آن حدود 60 میلیون تن است و تولید سالانه فولاد در کشور 30 میلیون تن بوده و میزان مصرف آن حدود 10 میلیون تن است.
همچنین برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در واکنش به اظهارات برخی که ساخت یک میلیون مسکن در سال را غیرممکن می دانند، معتقدند، ظرفیت تامین مصالح مورد نیاز برای ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی وجود دارد و از این بابت نگرانی نیست.
علاوه بر این نمایندگان مجلس بر این باورند، اگر تقاضا به یکباره افزایش پیدا کند، در بازار بدون کنترل تلاطم ایجاد میشود، اما ایجاد فرآیند عرضه محصولات در بورس و فروش آتی مصالح ساختمانی از التهابات احتمالی جلوگیری میکند.