به مناسبت روز جهانی پس انداز

پس انداز در تامین مالی مسکن چه نقشی دارد؟

دسته بندی : اقتصاد کلان
۱۳۹۹/۰۸/۱۲
بررسی ها نشان می دهد که به علت ماهیت بلندمدت بودن تسهیلات بخش مسکن، تجمیع پس اندازها در قالب سپرده های بانکی یک نیاز اساسی برای پیشبرد سیاست های این بخش است.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا، بانک ها با هدف تامین مالی، تسهیلات ارائه می کنند و در این خصوص لازم به جمع آوری سپرده های مردمی هستند. یکی از راه های اصلی تامین مالی در بخش مسکن تسهیلات بلندمدت است که نیاز به جمع آوری سپرده ها از بخش های مختلف اقتصادی است. در حال حاضر آخرین آمارهای پولی و بانکی نشان می دهد که رشد نقدینگی در پایان شهریور ماه به 36.2 درصد رسیده، اما سهم سپرده های مدت دار از این نقدینگی کاهش یافته است. در حقیقت نسبت سپرده های مدت دار یا شبه پول از کل نقدینگی روند نزولی داشته که این موضوع می تواند بر تسهیلات دهی بخش های اقتصادی اثر گذار باشد. در این خصوص باید، سیاست ها در جهت جذاب سازی سپرده گیری در بانک ها تنظیم شود. این موضوع باعث خواهد شد که پس اندازها به جای بازارهای دارایی نظیر ارز، طلا یا سرمایه گذاری در ملک به شکل مدت دار در بانک ها سپرده گذاری شود و در نتیجه بانک ها نیز با توجه به ابزارهای لازم، این منابع را برای تجهیز ساخت و تولید بخش مسکن یا سایر بخش های اقتصادی به کار گیرند. روز جهانی پس انداز، یکی از روزهایی است که می توان به نقش کلیدی این متغیر در بخش رشد اقتصاد اشاره کرد. تاریخچه تعیین روز جهانی پس‌انداز به 31 اکتبر سال 1924 برمی‌گردد. در آخرین روز از برگزاری اولین کنگره بین‌المللی بانک‌های پس‌انداز در شهر میلان ایتالیا بود پروفسور ایتالیایی به نام فیلیپو راوازی این روز را به‌عنوان روز جهانی پس‌انداز اعلام و معرفی کرد.
روز جهانی پس‌انداز یا روز صرفه‌جویی برای اطلاع‌رسانی این موضوع به مردم سراسر جهان ایجاد شد که پس‌انداز کردن پول در بانک بهتر از نگه‌داشتن پول زیر بالش‌هایشان است. از دیدگاه بنیان‌گذاران در این روز باید تبلیغ کردن پس‌انداز کردن در سراسر جهان انجام شود و بانک‌ها باید در این فرایند تبلیغاتی با مدارس و انجمن‌های مذهبی، ورزشی و فرهنگی همکاری کنند.
ایده روز جهانی صرفه‌جویی هم مثل بیشتر ایده‌های دیگر دارای سابقه و پیشینه است. تا پیش از اعلام این روز در جهان نمونه‌هایی از این روز در سطح ملی در برخی کشورها برای توجه به ایده پس‌انداز کردن برای داشتن آینده‌ای بهتر و حفظ امنیت اقتصادی شکل‌گرفته بود. اسپانیا اولین کشوری بود که چنین روزی را در سال 1921 اعلام کرد. در آمریکا نیز چنین روزی وجود داشت. به‌علاوه در کشورهایی نظیر آلمان این نیاز وجود داشت که اعتماد ازدست‌رفته مردمی که در جریان رفورم اقتصادی سال 1923 این کشور پس‌اندازهایشان را از دست داده بودند دوباره بازسازی شود. تمام این اتفاق‌های کشوری زمینه‌ساز تعریف این روز جهانی شد.
بعد از جنگ جهانی دوم توجه‌ها به روز جهانی پس‌انداز و صرفه‌جویی بیشتر شد. اوج محبوبیت این روز در بین سال‌های 1955 تا 1970 بود. این روز عملاً در برخی کشورها مثل اتریش به‌صورت یک سنت درآمد تا جایی که در این کشور حتی یک سمبل برای پس‌انداز به نام اسپاری‌فرو (Sparefroh) که به معنی پس‌انداز کننده شادمان است ایجاد شد.این نماد برای مردم این کشور حتی از رئیس‌جمهور هم شناخته‌شده‌تر است و حتی خیابانی به نام خود دارد.



ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000