وزارت راه و شهرسازی تشریح کرد
جزییات سند بازآفرینی محلات شهری
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا، براساس گزارش وزارت راه و شهرسازی در خصوص آخرین وضعیت تهیه و تدوین سند بازآفرینی محلات شهری در جهت تسریع در امر نوسازی مسکن و محلات فرسوده، تا پایان سال 98 ، در 17 محله کشور طرح تهیه این سند به صورت پایلوت اجرا شده و سند بازآفرینی محلات شهری در سایر محلات نیز در دست تهیه و تدوین قرار گرفته است.
براساس این گزارش «دخیل کردن ساکنان و سازمان های مردم نهاد در راه اندازی نهادهای توسعه محله» یکی از اصلی ترین ارکان و پایه های تهیه سند بازآفرینی محلات است. به این ترتیب در راستای تهیه و تدوین این سند که با رویکرد« اجتماع محور» انجام می شود در گام نخست سازمان ها و تمامی سازمان های مردم نهاد که هر کدام به نوعی در فرآیند توانمندسازی و توسعه محله درگیر هستند در قالب یک نهاد مشترک و همکار سازماندهی می شوند و با مشارکت و تفکر جمعی اقدام به تدوین برنامه ها و سند بازآفرینی محله می کنند. از این رو سند تدوین شده حاصل مشارکت، تعامل و همفکری تمامی نهادهای ذینفع در محله است.
تا پایان سال 98 براساس گزارش ارائه شده از سوی وزارت راه و شهرسازی علاوه بر اجرای سند بازآفرینی محلات شهری در 17 محله سراسر کشور، تهیه سند بازآفرینی محلات در 6 محله در شهرهای گرگان، بیرجند، خرمشهر، آبادان، کرج و تبریز توسط ادارات کل راه و شهرسازی در دست تهیه بوده است و فرآیند تدوین سند مشارکتی بازآفرینی در محلات مذکور بیش از 50 درصد پیشرفت داشته است.
در این گزارش همچنین با اشاره به سایر اقدامات انجام شده در حوزه بازآفرینی شهری در کشور اعلام شده است:«شناسایی، ایجاد و تقویت ظرفیت ها و نهادهای ذینفع در فرآیند بازآفرینی شهری» از دیگر اقدامات صورت گرفته در این حوزه بوده است.
در این راستا می توان به راه اندازی هیات اجرایی بازآفرینی محلات هدف در سال 98 اشاره کرد.
بر این اساس، هیات اجرایی بازآفرینی، «مدیریت عملیاتی کردن برنامه ها و پروژه های مصوب بازآفرینی محله های هدف را در سطح شهر» به عهده می گیرد. اختیارات لازم دستگاه های ذی ربط از جمله شرکت بازآفرینی شهری ایران و شهرداری ها به منظور تصمیم گیری در خصوص اجرای برنامه ها و پروژه های مذکور، در چارچوب قوانین و مقررات مربوطه و اساسنامه های مورد عمل به این هیات اجرایی تفویض می شود.
در این خصوص، فراهم کردن تمهیدات، ایجاد هماهنگی و پیگیری رفع مسائل و موانع در اجرای برنامه ها و پروژه های بازآفرینی محله های در اولویت مصوب ستاد بازآفرینی استان و سایر طرح ها و برنامه های مصوب محله، در حوزه حدود اختیارات و وظایف این هیات اجرایی قرار می گیرد.
انتخاب و تعیین مدیر اجرایی بنا به پیشنهاد شهرداری و بررسی و تایید گزارش دوره ای و میان دوره ای عملکرد تحقق برنامه ها و پروژه های بازآفرینی محله ارائه شده توسط مدیر اجرایی جهت ارائه به دبیرخانه ستادهای استانی و ملی بازآفرینی شهری از دیگر وظایف و اختیارات این هیات اجرایی است.