وزیر راه و شهرسازی خبر داد

بورس مسکن، پروژه‌محور است/ تحویل مسکن اقدام ملی از تیرماه

دسته بندی : اخبار مسکن
۱۳۹۹/۰۳/۲۰
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه ورود مسکن به بازار بورس، باعث تبدیل سرمایه‌های مردم به مسکن شود، گفت: البته این کار سختی است و محل به محل و ساختمان به ساختمان متفاوت است.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا به نقل از وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی روز دوشنبه ۱۹ خرداد در حاشیه مراسم افتتاح پل سرخس در جمع خبرنگاران در خصوص ورود مسکن به بورس توضیحاتی ارایه کرد و گفت: مردم به دلیل این که ارزش پولشان را حفظ کنند آن را به زمین و خانه تبدیل می کنند و این امر باعث افزایش قیمت‌ها می شود. ورود مسکن به بازار بورس باعث می شود تا سرمایه‌های مردم از طریق بورس تبدیل به مسکن شود، البته این کار سختی است و محل به محل و ساختمان به ساختمان متفاوت است.

وی با بیان این که این طرح، پروژه محور است، افزود: اولین بار نیز خود معاونت بورس این موضوع را مطرح کرد و قرار است سازوکار آن از طریق بورس مشخص شود این امر می تواند نقدینگی را در اختیار ساخت و ساز مسکن قرار دهد.

اسلامی با بیان این که در بخش مسکن سه اقدام به شکل همزمان انجام می شود، در این باره توضیح داد: اولین اقدام شناسایی کسانی است که فاقد مسکن اند، در مرحله اول، ثبت‌نام به اندازه زمینی که پیش‌بینی کرده بودیم انجام شد. در برخی مناطق در عرض یک ربع سایت بسته شد. در مرحله دوم این نقص را برطرف کرده و ثبت‌نام به شکل باز انجام شد که در این مرحله یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در سامانه ثبت نام کردند، بعد از انجام غربالگری ۸۰۰ هزار نفر واجد شرایط شناخته شدند و تمام این افراد خانه دار خواهند شد.

وی افزود: کار دوم، راه‌اندازی سامانه جامع املاک و اسکان است که در بهمن ماه سال گذشته از آن رونمایی شد و آن را در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دادیم، این سازمان می تواند بعد از رفع مشکلات موجود قانون مالیات از خانه‌های خالی را اجرایی کند که این امر به تحریک بازار و افزایش عرضه کمک می کند.

اسلامی با اشاره به سومین اقدام در حوزه مسکن گفت: اقدام سوم که مکمل دو اقدام قبلی به شمار می رود، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و شهروندان در ساخت مسکن است. به این شکل که هر شخص زمین یا خانه نیمه‌کاره دارد، می‌تواند در طرح اقدام ملی مشارکت کند. خوشبختانه در برخی استان‌ها استقبال خوبی از این موضوع شده است.

وی درباره تسهیلات بانکی نیز توضیح داد و گفت: بر اساس ابلاغ بانک مرکزی، بانک‌ها موظفند ۲۰ درصد سقف تسهیلات را به سازنده ارایه کنند. بر این اساس، سازنده ۸۰ درصد پول مورد نیاز ساخت و ساز را دریافت می‌کند و مجتمع‌های ساخته‌شده، قابل فروش به متقاضیان است. به این ترتیب یک جریان مولد برای ساخت مسکن ایجاد شده که باید پایدار شود.

وی با بیان این که این پروژه مربوط به دهک‌های یک تا ۷ است، تصریح کرد: ساخت انواع خانه در این پروژه تعریف شده و برای دهک‌های یک و دو نیز با تمام سازمان‌های حمایتی تفاهم‌نامه امضا کرد‌ه‌ایم و ساخت ۲۰۰ هزار واحد برای این دهک‌ها هدف‌گذاری شده است. شناسایی این افراد شروع شده و وام‌های کم‌بهره و بلاعوض در اختیار آن ها گذاشته می شود تا بتوانند خانه‌دار شوند.

وزیر راه و شهرسازی با بیان این که برای حاشیه‌نشینان همه شهرها، برنامه بازآفرینی شهری را در دستور کار قرار داده ایم، تصریح کرد: در این مسیر مشکلاتی در خصوص مالکیت و هویت وجود دارد که ابتدا باید افراد ساکن در محل تعیین هویت شوند. بحث دوم مالکیت است که باید بتوانیم در این خصوص تعیین وضعیت کنیم و این کار با کمک استانداری‌ها انجام می شود.

وی با اشاره به این که در ۳ استان که وضعیت بحرانی دارند این کار به خوبی انجام می‌شود، تصریح کرد: در استان‌های خراسان رضوی، سیستان وبلوچستان و خوزستان، کار بازآفرینی شهری به خوبی پیش می‌رود. بخشی از بافت‌های غیر رسمی نیز جدید است و برای این موارد نیز برنامه داریم.

وی در پاسخ به این سوال که واحدهای مسکونی طرح اقدام ملی چه زمانی به متقاضیان تحویل داده می‌شود، عنوان کرد: تحویل مسکن ملی در استان‌هایی که زودتر کار را شروع کردند از تیر ماه شروع می شود و در همین ماه ثبت نام کنندگان را به پروژه‌ها معرفی می کنیم یا زمین در اختیارشان قرار می دهیم. این فرآیند هر ماه تکرار می شود.

وزیر راه و شهرسازی درباره مسکن مهر نیز گفت: در این مدت بیش از ۲۰۰ هزار مسکن مهر به متقاضیان تحویل داده شده، ۱۲۰ هزار واحد آماده است و به زودی تحویل می‌شود. حدود ۶۷ هزار واحد نیز در حال تکمیل است و تا قبل از پایان امسال، کار ساخت این تعداد نیز تمام می شود.

وی افزود: بقیه هم مواردی است که در محاکم قضایی، دعوای حقوقی دارد و از دادستان کل درخواست کرده‌ایم برای این موارد، شورای قضایی خاص تشکیل دهند، از وزارت تعاون هم خواسته‌ایم که ادارات کل تعاون در این امر مشارکت کنند و اداره‌های راه شهرسازی نیز کمک کنند تا هر چه زودتر این دعوا برطرف شود زیرا تازمانی که این موضوع حل نشود نمی توان کاری از پیش برد.



ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000