جزییات برآورد خسارت سیل از زبان وزیر راه و شهرسازی

دسته بندی : اخبار مسکن
۱۳۹۸/۰۱/۲۵
طبق گزارش‌های به دست آمده ۱۴ هزار کیلومتر از جاده‌های فرعی و روستایی کشورمان آسیب دیده‌اند و شاهد بیش از ۳۵۲۰ میلیارد تومان خسارت از سیل اخیردر حوزه جاده، ریل و ابنیه‌ها هستیم.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی، صبح امروز جهت ارایه گزارش از سیل اخیر و میزان آسیب‌های وارده به سیستم حمل و نقل و ابنیه فنی در مجلس شورای اسلامی حضور یافت.

وی با اشاره به آسیب به 14 هزار کیلومتر از جاده‌های فرعی و روستایی کشور در سیل اخیر، گفت: این آسیب‌ها از نوع آبشستگی، آب‌بردگی، فرونشست، ریزش کوه، لغزش زمین و یا رانش بوده است.
به گفته وی، در این مقطع بیش از ۱۰هزار و ۹۰۰ ابنیه فنی شامل آب نما، آب‌روها و انواع پل‌ها دچار آسیب و یا تخریب شدند. در بررسی صورت گرفته ۷۲۵ پل تخریب شده و میزان باقی مانده از ابنیه‌ها آسیب‌های جدی داشته‌اند.
اسلامی با تاکید بر اینکه بارش‌های اخیر باعث فعال شدن چشمه‌سارها و چشمه‌هایی که سال‌ها خشک بوده‌اند، شده و این موضوع آسیب‌پذیری به جاده‌ها را به میزان زیادی افزایش داده است، گفت: در استان‌هایی مثل گلستان و لرستان حجم آبی که روان شد سه برابر دوره بلند مدت بود. به همین خاطر در تصاویر و گزارش‌هایی که ارایه و یا در فضای مجازی منتشر می‌شد، حجم سنگین آب از روی پل‌ها عبور می‌کرد. این موضوع نشان دهنده این است که حجم دبی امروز در رودخانه‌ها بیش از حجمی بود که برای آن‌ پل‌ها در نظر گرفته شده بودند و این مساله به خصوص در رودخانه‌هایی مثل کشکان و سیمنه دیده شد.
وی افزود: یکی دیگر از موارد مهم آسیب‌های جدی بود که به جاده‌های کشور همچون پلدختر وارد شد. طبق گزارش‌ها از ۱۰۸ کیلومتری که این جاده دارد بیش از ۴۰ کیلومتر آن آسیب جدی دیده است که ۲۸ کیلومتر آن قابلیت بازسازی اساسی داشته و در ۱۲ کیلومتر آن باید جاده جدید احداث شود.
اسلامی با اشاره به حوزه ریلی و خسارات وارد شده به حمل و نقل ریلی کشور در سیل اخیر اظهار کرد: در بحث ریلی با وجود خسارت‌های وارد شده به خطوط ریلی، همچنان استفاده فعال صورت گرفت و ایمنی آنها برقرار شد. با این حال در مجموع بیش از ۳۵۲۰ میلیارد تومان خسارت در جاده‌ها، حوزه ریلی و پل‌ها برآورد شده است.
وزیر راه و شهرسازی در صحن علنی مجلس درخصوص آسیب‌های وارد شده سیل اخیر به خانه‌های مردم در استان‌های سیل‌زده اظهار کرد: در این مقطع طبق گزارش اعلام شده ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در شهرها و روستاها آسیب دیده‌اند. از این میزان ۵۰ هزار واحد باید احداث مجدد شوند و ۱۰۰ هزار واحد هم نیاز به بازسازی و تعمیر دارند.
وی ادامه داد: نیروهای وزارت راه و شهرسازی، پیمانکاران بخش خصوصی و همچنین نیروهای مسلح نقش بسزایی در امدادرسانی داشتند و از همان لحظه‌ای که سیلاب فروکش کرد کار بازسازی‌ها آغاز شد. در همین زمینه انتظار داریم که منابع لازم برای این بازسازی‌ها تامین و در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار گیرد.
وزیر راه و شهرسازی در پایان گفت: موضوع مهمی که امروز در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفته و در شورای عالی شهرسازی به آن خواهیم پرداخت، جانمایی شهرها، روستاها و حریم رودخانه‌هاست. با توجه به مطالعات هیدرولوژیکی که قبلا وجود داشت موارد بررسی شده تا مشخص شود چقدر با دبی جدید که دریافت شده انطباق دارد تا به این طریق در مفروضات مهندسی‌مان بازنگری داشته باشیم. نکته مهم دیگر حریم رودخانه‌ها و آزادسازی آن‌ها برای حرکت آب است که ابنیه‌های فنی ما را دچار آسیب نکند.


کلید واژه ها


ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000