مدیرعامل گروه سرمایه گذاری مسکن:
بهره برداری موفقیت آمیز دومین صندوق زمین و ساختمان کشور/تضمین کیفیت پروژه نارون تا ۵ سال
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری بانک مسکن - هیبنا، محمد رضا امینی در مراسم رونمایی از پروژه مجتمع مسکونی 144 واحدی نارون که با حضور مدیرعامل بانک مسکن، مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک مسکن و جمعی از مدیران و مسئولان برگزار شد، ضمن خیرمقدم به مدیر عامل بانک مسکن و سایر مدیران مشارکت کننده در اجرای این پروژه ساختمانی گفت: وقتی در این شرایط اقتصادی اقدامی با همکاری تیمی به ثمر رسید مایه خرسندی است.
وی با بیان اینکه برای اجرای پروژه صندوق سرمایه گذاری زمین و ساختمان نارون جلسات هیأت مدیره در یک روال مبتنی بر مسئولیت پذیری برگزار شد، گفت: این پروژه در زمان مورد پیش بینی و همچنین منطبق بر هزینه برآورد شده امروز به بهره برداری رسید تا نرخ بازدهی پیش بینی شده تحقق یابد.
مدیرعامل گروه سرمایه گذاری بانک مسکن با تاکید بر اینکه پروژه صندوق زمین و ساختمان نارون در زمان رکود تعریف شد که زمان مناسبی برای احداث پروژه بود، افزود: مشکلی که در بیشتر پروژههای ساختمانی وجود دارد، انحراف در زمان اجرا و هزینه پیش بینی شده است که می تواند بازدهی پروژه را کاهش دهد.
وی با بیان اینکه بانک مسکن در بزنگاه نیاز تامین مالی، از بازار پول برای اجرای این پروژه حمایت کرد، گفت: در فرایند اجرای این پروژه هم افزایی خوبی بین بازار سرمایه، مالک، سازنده و بانک در قالب مثلث گروه سرمایه گذاری، شرکت تامین سرمایه و صندوق سرمایه گذاری زمین و ساختمان شکل گرفت تا پروژه یک هفته زودتر از موعد مقرر به بهره برداری برسد تا ثابت کنیم صندوق های زمین و ساختمان می توانند به توسعه صنعت و استفاده بیشتر از بازار سرمایه تاثیر گذار باشد.
امینی با یادآوری اینکه 91 واحد از مجموع پروژه 144 واحدی صندوق سرمایه گذاری زمین و ساختمان نارون به فروش رسیده است، نرخ بازدهی این پروژه برای سرمایه گذاران را 17 درصد عنوان کرد و گفت: همچنین 26 درصد نرخ بازدهی پروژه بر اساس ارقام دفتری است که پیش بینی می کنیم با فروش مابقی واحدها نرخ بازدهی پروزه به 18 درصد برسد.
مدیرعامل گروه سرمایه گذاری مسکن قیمت هر واحد این صندوق در زمان پذیره نویسی را 1000 تومان عنوان کرد و گفت: اخرین نرخ هر یونیت صندوق به 1338 تومان رسید که رشد 38 درصدی داشته است.
برنامه ریزی اجرای سالیانه هزار واحد از طریق صندوق های زمین و ساختمان
وی با بیان اینکه تضمین کیفیت پروژه تا 5 سال بر عهده شرکت سرمایه گذاری مسکن خواهد بود ادامه داد: توسعه استفاده از ظرفیت صندوق های زمین و ساختمان و از محل سرمایه های عمومی از اهداف کلان گروه سرمایه گذاری مسکن برای سایر پروژه های ساختمانی است که با توجه به تعاملات انجام شده و تجارب به دست آمده در صندوق نارون پیگیری می شود.
امینی با تاکید بر اینکه از ظرفیت های بازار سرمایه در قالب پروژه های بزرگتر استفاده خواهیم کرد، درباره پروژه صندوق سرمایه گذاری زمین و ساختمان شهر ری گفت: این پروژه در 234 واحد و با اعتبار اولیه 42 میلیارد تومان اجرا شد؛ همچنین پروژه نرگس رشدیه تبریز در 96 واحد در تبریز به سرعت در حال اجرا است که به زودی افتتاح می شود. حجم سرمایه گذاری در این پروژه 35 میلیارد تومان است.
مدیرعامل گروه سرمایه گذاری مسکن ادامه داد: در گروه سرمایه گذاری مسکن برنامه ریزی کردیم اگر بتوانیم الزامات این صندوق ها را تامین کنیم حداقل سالیانه هزار واحد را از طریق مکانیزم صندوق های زمین و ساختمان تامین مالی می کنیم.
امینی افزود: از طرفی با توجه به تمرکز دولت بر نوسازی بافت فرسوده، گروه سرمایه گذاری مسکن برنامه دارد تا بخشی از پروژه های قابل اجرا در بافت فرسوده را از طریق همین مکانیزم اجرا کند که در این راستا هدفگذاری کردیم 500 واحد از پروژه 1500 واحدی سپیدار تبریز را با استفاده از ظرفیت صندوق زمین و ساختمان اجرایی کنیم.
وی با بیان اینکه ما باید به سمت اجرای پروژه های بزرگتر با استفاده از مکانیزم صندوق های زمین و ساختمان حرکت کنیم، به برخی موانع پیش روی صندوق های سرمایه گذاری زمین و ساختمان اشاره کرد و افزود: در این زمینه موانعی پیش روی سرمایه گذار، مالک و سازنده وجود دارد که در کنار مزیت ها انتظار داریم مورد توجه مسئولان ذی ربط باشد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه «زمان»، «هزینه» و «کیفیت» شاخصه های موفقیت اجرای پروژه های ساختمانی هستند گفت: این صندوق ها یک محرک و انگیزه برای تحقق این شاخص ها و همچنین تحقق نرخ بازدهی بالا برای سرمایه گذاران هستند.
امینی افزود: در حوزه نرخ بازدهی سرمایه ها نیز برای اجرای چندین پروژه مذاکراتی با شرکت تامین سرمایه صورت گرفته اما با توجه به اینکه نرخ بازدهی این پروژه ها 20 تا 22 درصد پیش بینی شده، انتظار داریم تعدیل نرخ بازدهی در دستور کار قرار گیرد.
وی انتقال عمده ریسک اجرای پروژه ها به مالک پروانه، سازنده و سرمایه گذار را از دیگر چالش های پیش رو در اجرای پروژه ها از محل صندوق های زمین و ساختمان اعلام کرد و خواستار تعدیل قیمت ساخت با بکارگیری مکانیزم های لازم شد.
مدیرعامل گروه سرمایه گذاری مسکن همچنین هزینه ارکان را از دیگر موانع برشمرد و افزود: هزینه ارکان بین 3.5 تا 5 درصد است که در برابر نرخ بازدهی 17 درصدی، هزینه بالایی است که انتظار داریم این هزینه متعادلتر شود.
امینی ادامه داد: بروکراسی اداری در تاسیس و اخذ مجوز فعالیت صندوق های زمین و ساختمان هزینه های زیادی را به سازندگان تحمیل می کند که این بروکراسی را باید با تعامل با سازمان بورس رفع کنیم تا زمان اخذ مجوز و راه اندازی صندوق ها به حداقل برسد.
وی در پایان ضمن تشکر از مدیران بانک مسکن، به ویژه مدیرعامل این بانک، گروه مالی، شرکت تامین سرمایه و اعضای هیأت مدیره صندوق زمین و ساختمان نارون، شرکت سرمایه گذاری الوند به عنوان مدیر ساخت و سایر نهادها اظهار امیدواری کرد که پروژه های آتی نیز در زمان مقرر و هزینه مورد نظر اجرا شوند.