مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان:
همدان اولین استان در شناسایی محدودههای بازآفرینی است
به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن- هیبنا به نقل از وزارت راه و شهرسازی، فرهاد فرزانه در ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان همدان، افزود: طرح توانمندسازی مناطق حاشیه شهر همدان برای اولین بار در سفر رهبر معظم انقلاب در سال ۸۳ به همدان مطرح شده و در این سفر رهبری انقلاب دستور تهیه طرح سکونتگاههای غیررسمی شهر همدان را صادر کردند.
وی اضافه کرد: ۵ محدوده در ستاد بازآفرینی استان مشخص شده که ۳۹.۲ درصد آن متعلق به شهر همدان است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان با اشاره به تشکیل ۱۶۷ جلسه ستاد بازآفرینی پایدار شهری استان از سال ۹۳ تا ۹۵، اظهار کرد: در قالب ۷ کارگروه فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی ۴۲ جلسه مربوط به مباحث کالبدی زیرساختی، ۷ جلسه پیگیری، ۵۲ جلسه شهرستانی و ۱۱ جلسه استانی تشکیل شده است.
فرزانه با بیان اینکه جلسات فعالیت محور بودهاند، افزود: مصوبات خوبی در جلسات ستاد بازآفرینی شهری پایدار مصوب شده و دستگاههای اجرایی آمادگی خود را برای تأمین هزینههای بازسازی و نوسازی به میزان ۵۲ میلیارد تومان اعلام کردهاند.
وی تسهیلات جذب شده ملی توسط سازمان عمران و بهسازی استان را ۷۴۰ میلیارد تومان اعلام کرد و ادامه داد: در سال ۹۶ مبلغ ۱۷ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان در ستاد بازآفرینی توسط عمران و بهسازی جذب و به پروژههای بهسازی و نوسازی سایر شهرستانهای استان اختصاص داده شده است.
فرزانه با بیان اینکه تا سال ۹۳ طرحها در قالب ستاد توانمندسازی اجرا میشد، افزود: در حال حاضر این طرحها در قالب ستاد بازآفرینی تبدیل شده و بازآفرینی فرآیندی همه جانبه و متناسب با نیازهای تمام جامعه است که در برگیرنده تمام جوانب به جز سیاست است که به منظور ارتقای زندگی در محدودههای هدف انجام میشود.
وی با بیان اینکه تعدادی از محلات، عناوین و طرحها در سنوات گذشته با عنوان محدودههای بافت فرسوده، سکونتگاههای غیررسمی، بافتهای تاریخی و دیگر طرح وجود داشته که به صورت مجزا پیگیری شد، افزود: حدود ۲۰۰ هزار نفر در مناطق سکونتگاههای غیررسمی حاشیهنشین همدان زندگی میکنند که احداث طرحها در مناطق حاشیهای خودبهخود توسعه را به سمت و سوی خود میکشد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار نیز در این جلسه گفت: به جای کشیدن شهر به کنارههای شهر که زیرساخت میخواهد از بافت فرسوده شهر باید استفاده شود و این مشارکت تمامی دستگاهها را میطلبد که با اهمیت بیشتری بتوانند این مناطق را با تسهیلات کم نوسازی کنند.
محمود رضا عراقی ادامه داد: باید به جامعه امید بدهیم تا بتوانیم مشکلات مردم را در خانه محلهها در همان محله با بودن مسئولین حل کنیم.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری همدان نیز در این جلسه بیان کرد: ۲ هزار و ۵۴۰ هکتار از پنج هزار و ۶۰۰ هکتار مساحت شهر همدان جزو محدوده بازآفرینی شهری قرار گرفته است.
مجید یوسفی نوید افزود: هدف محدودههای بازآفرینی در شهر همدان در سطح ملی، استانی و شهرستانی شناسایی است و این محدودهها در قالب پنج محدوده شامل شناسایی محدودهها و محلههای نابسامان واقع در عرصه تاریخی شهر، محدودهها و محلههای نابسامان در بافت پیرامونی مراکز شهری، محدوده نابسامان واقع در بافت پیشینه روستایی، سکونتگاههای غیررسمی و محدودههای ناکارآمد با کاربری ناهمگون محیط شهری تقسیم میشود.
وی ادامه داد: یک هزار و ۷۲ هکتار از محدوده بازآفرینی همدان در قالب سکونتگاه غیررسمی قرار گرفته است و ۳۱۴ هزار هکتار نیز در قالب محدوده ناهمگون و ناکارآمد با کاربری ناهمگون محیط شهری بر اساس مطالعات و پژوهشهای مختلف قرار گرفته است.