بانک مسکن محور گفت و گوی ویژه خبری

بخشی از اقدامات بانک مسکن در حوزه تامین مالی بخش پیشران اقتصاد، سه شنبه شب در گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو سیما، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن - هیبنا، برنامه گفت و گوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو به آینده بازار مسکن اختصاص داشت که در آن، جمشید برزگر رئیس کانون سراسری انبوه سازان، بهروز ملکی کارشناس و نماینده وزارت راه و شهرسازی و همچنین حسام عقبایی رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران به صورت حضوری از دو استودیو و یک نماینده مجلس به صورت تلفنی، دیدگاه ­های خود را نسبت به تحولات ماه ­های اخیر و ماه­ های آتی در بازار مسکن مطرح کردند.

در این برنامه، از تحولات در دو حوزه معاملات خرید مسکن و ساخت و ساز صحبت شد که رئیس کانون سراسری انبوه سازان در ابتدای برنامه با اشاره به اثر مثبت پرداخت تسهیلات بدون سپرده ساخت مسکن در سال گذشته، خواستار احیای این تسهیلات در سال جاری شد.

برزگر اعلام کرد: سال گذشته، بانک مسکن با اقدام مناسب و به جا در پرداخت تسهیلات بدون سپرده ساخت مسکن باعث تحرک همگانی و جنب و جوش در سرمایه گذاران ساختمانی و انبوه سازان شد. این تسهیلات به دلیل خاصیت پرداخت بدون سپرده، بازگشت انبوه سازان به بازار بعد از یک دوره رکود سنگین را باعث شد و در سال گذشته، بخش زیادی از آمار رشد مثبت صدور پروانه­ های ساختمانی ناشی از حرکت بازار ساخت و ساز با اهرم تسهیلات بدون سپرده ساخت مسکن بود. اما در حال حاضر جای خالی این تسهیلات در بازار ساخت و ساز با توجه به نیاز انبوه سازان، احساس می­ شود و لازم است دولت با اختصاص سهم مناسب از صندوق توسعه ملی به منابع مالی بخش مسکن، امکان احیای تسهیلات بدون سپرده ساخت مسکن را فراهم بیاورد.

رئیس کانون سراسری انبوه­ سازان همچنین با اشاره به اشتیاق سرمایه گذاری انبوه سازان در بافت­ های فرسوده گفت: مطابق برنامه دولت و اهداف برنامه­ پنج ساله کشور، در بافت­ های فرسوده باید سالانه 10 درصد از مساحت بافت، نوسازی و بازآفرینی شود اما این هدف گذاری در سال­ های اخیر محقق شد. در حال حاضر نیز انبوه­ سازان با دریافت تسهیلات نوسازی بافت فرسوده، اقدام به ساخت و ساز می­ کنند اما در زمان فروش اقساطی واحدها به دلیل فراهم نشدن یارانه نرخ سود تسهیلات از سوی دولت، این تسهیلات با نرخ 18 درصد به خریدار منتقل می­ شود که این موضوع چون خلاف وعده­ های قبلی است اثر منفی در ادامه رشد ساخت و ساز و معاملات در بافت­ های فرسوده خواهد داشت.

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن، نقش اول در پرداخت تسهیلات نوسازی بافت فرسوده، بر عهده بانک مسکن است اما طبق مصوبه شورای پول و اعتبار، یارانه نرخ سود این تسهیلات باید از طرف دولت تامین شود تا امکان پرداخت تسهیلات نوسازی با نرخ سود تک رقمی (9 درصد) وجود داشته باشد.

برزگر رئیس کانون سراسری انبوه سازان در ادامه گفت و گوی ویژه خبری، افزایش قیمت تمام شده ساخت مسکن طی ماه ­های اخیر از محل افزایش هزینه خرید انشعاب برق و همچنین مصالح ساختمانی را دلیل اصلی افزایش 10 درصدی قیمت مسکن در تهران طی آبان امسال نسبت به آبان سال گذشته عنوان کرد.

وی همچنین افزود: در تهران معاملات خرید مسکن رشد کرده است اما در سایر شهرها، بازار معاملات همچنان با وضعیت رکودی دست و پنجه نرم می­ کند.

برزگر تصریح کرد: 600 هزار تومان از حدود یک میلیون تومان هزینه ساخت هر متر مربع واحد مسکونی به انواع مجوزها اختصاص دارد که هزینه ­های جانبی و فرعی محسوب می­ شود. بخشی از این 600 هزار تومان صرف اخذ جواز ساخت (پروانه ساختمانی) می­ شود.

در ادامه این برنامه، بهروز ملکی نماینده وزارت راه و شهرسازی با تشریح عملکرد دولت در بخش مسکن، به اقدامات انجام شده توسط بانک مسکن اشاره کرد و گفت: راه­ اندازی صندوق پس ­انداز مسکن یکم، موثرترین و کارآمد روش تامین مالی خانه­ اولی­ ها بوده که سال 94 در بانک مسکن رقم خورد و تا الان بیش از 300 هزار نفر در آن، سپرده­ گذاری کرده­ اند.

ملکی با بیان اینکه هدف دولت در بخش مسکن، توانمندسازی مالی خانه ­اولی ­ها و ساکنان بافت فرسوده است، افزود: در حال حاضر صندوق پس­ انداز مسکن یکم، در بافت فرسوده، علاوه بر اینکه به متقاضیان خرید مسکن تسهیلات ارزان قیمت 8 درصدی اعطا می­ کند، به انبوه­ سازان نیز تحت شرایط مشخص تسهیلات ارزان قیمت ساخت (نوسازی) ارایه می­ کند که این شکل تامین مالی، یک الگوی سالم، پایدار و مستقل از پول پرقدرت و تورم­ زای بانک مرکزی است.

نماینده وزارت راه و شهرسازی در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو، در ادامه گفت: در دولت یازدهم، بانک مسکن نسبت به راه­ اندازی صندوق ­های زمین و ساختمان و نهادهای تامین سرمایه در بخش مسکن اقدام کرد و باعث شد با اتصال دو بازار پول و سهام، تجهیز منابع به نفع تامین مالی بخش مسکن، اتفاق بیفتد. نمونه دیگری از اقدامات مثبت در این حوزه، راه ­اندازی بازار رهن ثانویه و انتشار 300 میلیارد تومان اوراق رهنی بوده است.

بهروز ملکی درباره آینده بازار مسکن گفت: در حال حاضر معاملات خرید مسکن در حال رشد است و ساخت و ساز نیز از رکود عمیق خارج شده است. از طرفی، قیمت مسکن با رشد 10 درصدی روبرو شده است که این میزان رشد چون که به اندازه تورم ارزیابی می­­ شود، چندان غیرطبیعی و نگران کننده نیست.

ملکی با بیان اینکه این روزها مردم درباره حد افزایش قیمت مسکن سوال می­ کنند و برخی نگران جهش قیمت مسکن هستند، گفت: کارشناسان اقتصاد مسکن در این مقطع، تلقی افزایش شدید قیمت مسکن را ندارند بلکه انتظار آن است که قیمت مسکن در فصل زمستان به اندازه تورم نقطه­ ای فصل زمستان تغییر کند. یعنی در ماه ­های آینده، هر اندازه سایر کالاها و خدمات با رشد قیمت همراه شوند، قیمت مسکن نیز به همان نسبت، افزایش پیدا خواهد کرد.

در ادامه این برنامه، رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران گفت: در یک هفته اول آذر ماه در تهران 3 هزار واحد مسکونی و در کل کشور 8 هزار واحد خرید و فروش شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، رشد مثبت داشته است.

حسام عقبایی با اشاره به رشد معاملات در ماه­ های اخیر گفت: بازار معاملات مسکن از رکود خارج شده است و این اتفاق توانسته باعث پایان خانه­ نشینی سازنده ­ها و بازگشت آنها به بازار ساخت و ساز برای شروع پروژه ­های جدید و تکمیل ساختمان­ های نیمه­ کاره منجر شود.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک درباره آینده بازار مسکن گفت: از آنجا که بخشی از تحرک معاملاتی در بازار مسکن تهران طی دو ماه اخیر ناشی از کاهش نرخ سود بوده است، انتظار می­ رود در ماه­ های آینده دمای معاملات گرمتر شود اما در این مسیر جهش قیمت مسکن قابل پیش بینی نیست.

در این برنامه عضو کمیسیون عمران مجلس نیز خواستار توجه بیشتر دولت به بخش مسکن برای دستیابی سریع به رونق شد.


کلید واژه ها


ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000