جزئیات کارگاه آموزشی بازآفرینی شهری پایدار در بافت های ناکارآمد شهری
به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن به نقل از وزارت راه و شهرسازی، نخستین کارگاه آموزشی ویژه مدرسان دوره آموزشی بازآفرینی شهری پایدار در بافتهای ناکارآمد شهری با حضور حامد مانی فر مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان، مونا عرفانیان سلیم عضو هیات مدیره شرکت عمران و بهسازی شهری ایران و با حضور مدرسان شهرسازی و روسای آموزش ادارات کل نظام مهندسی ساختمان سراسر کشور و همچنین شورای مرکزی سازمانهای نظام مهندسیساختمان در ساختمان دادمان وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.
این دوره آموزشی به دنبال اصلاح دورههای آموزشی ارتقای پایه پروانه اشتغال به کار مهندسی که مرداد ماه رسانهای شد برگزار شده است. پیش تر، از سوی معاونت مسکن و ساختمان اعلام شد که اصلاح دورههای آموزشی ارتقای پایه پروانه اشتغال به کار مهندسی با هدف جا انداختن گفتمان بازآفرینی شهری در بین مهندسان در دو رشته معماری و شهرسازی در بازه زمانی یک ساله در دست بررسی قرار دارد. به گفته مظاهریان، نظرات سازمانهای نظام مهندسی ساختمان به عنوان ذی نفعان، اخذ و اعمال می شود و اصلاحات نیز در یک بازه زمانی یک ساله در طی کارگاههای آموزشی اعمال میشود.
مانیفر در این جلسه، گفت: بیش از ۱۰ سال از ابلاغ اولین شیوه نامه اجرایی نحوه تمدید و ارتقای پایه پروانه اشتغال به کار مهندسی و برگزاری دورههای آموزشی مصوب میگذرد و در طی این مدت نیز دستورالعملها و بخشنامههای مختلفی در خصوص آموزش ابلاغ و همچنین اصلاحاتی در مفاد شیوهنامه مذکور اعمال شده است.
مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان ادامه داد: این کارگاه که نخستین کارگاه آموزشی ویژه مدرسان دورههای آموزشی است تلاش میکند تا در راستای اهداف و خط مشی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان در جهت ارتقای دانش فنی صاحبان حرفهها در بخش ساختمان گام بردارد.
مانیفر افزود: به استناد مفاد ماده ۱۵ قانون نظام مهندسی و همچنین ماده ۷۳ آییننامه اجرایی آن، ارتقای دانش فنی و کیفیت کار شاغلان در بخشهای ساختمان و شهرسازی از اهم وظایف سازمانهای نظام مهندسی ساختمان است. بنابراین در مفاد شیوهنامههای اجرایی نحوه تمدید و ارتقای پایه پروانه اشتغال به کار مهندسی، نظارت مستمر بر کیفیت و کمیت دورههای آموزشی و انجام تمهیدات در برگزاری این دورهها از وظایف سازمان نظام مهندسی ساختمان است.
وی تصریح کرد: فرآیند کلی آموزشهای حرفهای با نگاه به شیوههای نوین و سیستمهای مناسب آموزشی در حال بازنگری و اصلاح است که در این باره یکی از اقدامات اولیه و ضروری جهت استاندارد سازی دورههای آموزشی، ساماندهی محتواهای آموزشی و تهیه منابع آموزشی یکسان برای دورهها مد نظر است.
مانیفر ادامه داد: برای ترویج مفاهیم بازآفرینی شهری که مورد تاکید مقام عالی وزارت نیز می باشد، این منبع آموزشی با همکاری شرکت عمران و بهسازی شهری ایران تهیه شده و بعد از این دورههای آموزشی «بازآفرینی شهری پایدار در بافت های ناکارآمد شهری» به عنوان یکی از عناوین دورههای آموزشی اجباری برای رشته شهرسازی منظور خواهد شد.
گفتنی است، این کارگاه به منظور آشنایی مدرسان این دوره با محتوای آموزشی تهیه شده و استفاده از نظرات و پیشنهادات شرکت کنندگان به مدت ۸ ساعت برگزار شده است.