تفاوت در اخذ مالیات مسکن از افراد حقیقی و حقوقی

دسته بندی : اخبار مسکن
۱۳۹۶/۰۴/۱۸
مشاور وزیر مسکن با اشاره به تفاوت در اخذ مالیات مسکن بین اشخاص حقیقی و حقوقی گفت: مالیات از سازندگان حقیقی مسکن در هر زمانی اخذ می‌شود، اما اشخاص حقوقی بعد از سه سال باید مالیات آن را بپردازند.
پایگاه خبری بانک مسکن

حسین عبده تبریزی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر، با بیان این مطلب توضیح داد: در دریافت مالیات بین اشخاص حقیقی و حقوقی تفاوت وجود دارد. اگر مسکن را شخص حقیقی ساخته باشد هر زمان که مشخص شود از وی مالیات دریافت می شود اما برای اشخاص حقوقی بعد از سه سال مالیات دریافت می شود و شامل مرور زمان می شود و باید تدبیری اندیشیده شود که بین اشخاص حقیقی و حقوقی در دریافت مالیات فرقی نباشد.

وی با اشاره به وجود ۲.۵ میلیون واحد خالی در کشور خاطر نشان کرد که در مجموع مالیات در بخش مسکن افزایش یافته است.

مشاور وزیر مسکن ادامه داد: اجرایی شدن مالیات از خانه های خالی وقتی است که فروش انجام می شود بنابراین شناسایی خانه های خالی هم سخت است هم برای مسئول مالیات صرف ندارد که بگردد خانه خالی را پیدا کند.

عبده تبریزی در ادامه درباره افزایش مالیات گفت: در سال اقتصاد مقاومتی باید به سمت دریافت مالیات پیش برویم اما افزایش مالیات مسکن بر بازار اجاره تاثیر گذار خواهد بود.

مشاور وزیر مسکن افزود: سوداگری های حاکم در جامعه موجب افزایش قیمت مسکن شده است اما سیاست های دولت در ساماندهی بخش مسکن بوده است.

عبده تبریزی با بیان اینکه خانه اولی ها نیازمند مسکن هستند، گفت: ساخت مسکن لوکس در دولت دهم صورت گرفته است اما مازاد مسکن نشان دهنده این نیست که خانه لازم نداریم، برای خانه اولی ها نیازمند مسکن هستیم.

وی اظهار داشت: ۲ و نیم میلیون مسکن خالی نشان دهنده احتکار نیست، خانه های خالی عرضه شده است اما جریان سوداگری که در جامعه حاکم شده است موجب افزایش قیمت مسکن شده است.

عبده تبریزی گفت: یکی از دلایل خانه های خالی نیز این است که رفت و آمد و مهاجرت در شهرهای بزرگ مانند گذشته نیست بلکه آرام تر از قبل شده است. التهاب و رشد جمعیت در شهرهای بزرگ آرام تر شده است، رشد سوداگری موجب افزایش مشکلات مسکن شده است.

قیمت مسکن در ایران حباب دارد

مشاور وزیر مسکن ادامه داد: قیمت زمین در ایران حباب دارد و باید به میزان زیادی پایین بیاید؛ دولت می تواند مالیات بر املاک را بگیرد.

وی گفت: در سه سال اخیر هیچ تغییری در مسکن اتفاق نیفتاده است. اگر تعداد خانه های خالی در تهران را فقط بخواهیم پر کنیم چیزی حدود یک و نیم میلیون نفر به جمعیت افزوده خواهد شد که در کنار آن مشکلات زیادی همچون ترافیک را نیز به همراه خواهد داشت.

عبده تبریزی افزود: دولت سیاست هایی که تعیین کرده درست است اما به نتیجه نرسیدن آن بخشی به دلیل نبود منابع بوده بخشی به دلیل سوداگری هایی که در بخش مسکن ایجاد شده است. سعی دولت در ساماندهی بخش مسکن بوده است.

وی ادامه داد: بانک مرکزی فشار زیادی برای فروش خانه های خالی بر بانک ها وارد کرده است چون بخش قابل ملاحظه ای از خانه های خالی در تملک بانک ها است.

این کارشناس مسائل اقتصادی توضیح داد: کار عمده دولت یازدهم این است که بازار بلند مدت تسهیلات مسکن را ایجاد کنیم تا خانه اولی ها صاحب خانه شوند؛ اگر بانک ها با نرخ ۲۰ درصد و ۲۵ درصد تسهیلات مسکن را ارائه دهند مردم از عهده تسهیلات بر نمی آیند و باز هم صاحب خانه نمی شوند. در دولت قبل برای خرید، تسهیلات تعلق نمی گرفت اما در دولت دهم و یازدهم سیاست ها بر پرداخت تسهیلات بوده است تا خرید مسکن آسان تر شود.

وی با بیان اینکه قیمت ها در حال پایین آمدن است اما این موضوع محسوس نیست، گفت: عرضه واحد های ارزان قیمت به حرکت بازار مسکن کمک می کند.

لزوم اصلاح تفاوت اخذ مالیات سازندگان حقیقی و حقوقی مسکن

افشین پروین پور کارشناس مسکن دیگر مهمان این برنامه با بیان اینکه نحوه اخذ مالیات مهم است، اظهار داشت: حدود ۱۲ تا ۲۵ درصد از واحدهای نوساز مالیات گرفته می شود. اگر مسکن تا ۳ سال عرضه شود باید مالیات بدهد و از سه سال به بعد نیاز به مالیات نیست و این مالکان را تشویق می کند ساختمان را تا سه سال احتکار کنند و از سال سوم به بعد بفروشند.

پروین پور افزود: باید بین شخص حقیقی سازنده و شرکت فروشنده مسکن تفاوتی نباشد و سیستم تولید مسکن اصلاح شود.

وی ادامه داد: بخشی از ثروت ملی هزینه شده تا آن مسکن ساخته شده است پس نباید مسکن احتکار شود؛ لازم است دولت هزینه کند تا کنترل سوداگری کند و طبق آمار سال ۹۰ ما حدود ۴۰۰ هزار مسکن خالی در تهران داشتیم که قاعدتا تا کنون افزایش یافته است و اگر این مسکن های خالی عرضه شود قیمت مسکن به شدت پایین می‌آید.


کلید واژه ها


ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000