اجرای توافقات مشترک بانکی ایران و اتریش

دسته بندی : اقتصاد کلان
۱۳۹۶/۰۳/۲۴
رییس کل بانک مرکزی اتریش با تاکید بر اجرایی شدن توافقات بانکی با ایران، گفت: کاهش حجم مطالبات معوق از اصلی‌ ترین مباحثی است که باید به آن توجه شود.
پایگاه خبری بانک مسکن

به گزارش ایبنا، این جلسه که روز یکشنبه ۲۱ خرداد ماه انجام شد، "ایوالد نووتنی ضمن مفید خواندن گفتگوهای مطرح شده گفت: دیدار بسیار مفیدی با رییس کل بانک مرکزی ایران داشتم که امیدوارم همکاری‌های میان دو کشور گسترش یابد. در این جلسات همکاری‌های مشترک میان طرفین پیگیری شد و از اصلی‌ترین موضوعات مطرح شده در این دیدار، افتتاح حساب های بانک مرکزی نزد یکدیگر بود.

رییس کل بانک مرکزی اتریش هدف اصلی از این دیدارها را عملی شدن توافقات میان طرفین و بانک‌های تجاری اتریش و ایران خواند و افزود: باید تلاش کرد که گفتگوها را به واقعیت تبدیل کنیم. خوشبختانه برخی بانک‌ های اتریشی مانند اُبر بانک (ober bank) و رایفایزن (Raiffeisen) با ایران همکاری دارند.

وی در ادامه در خصوص حوزه منطقه یورو گفت: اتریش یکی از اعضای اتحادیه پولی اروپا و نیز عضو شورای روسای کل آن است. در این بین یکی از اصلی ترین اهداف بانک مرکزی اروپا حفظ ثبات قیمت هاست؛ چرا که باید از تورم بیش از حد از یکسو و تورم منفی و یا همان سقوط قیمت ها جلوگیری کرد.

نووتنی با اشاره به بحران اقتصادی جهان و  تأثیرات آن بر اقتصادهای کشورها اظهار داشت: در حال حاضر، بانک مرکزی اروپا سیاست انبساطی را دنبال می‌کند. در شرایط کنونی نرخ بهره صفر درصد و نرخ سود سپرده های بانک های تجاری نزد بانک مرکزی منفی ۰.۴ درصد است.

رییس کل بانک مرکزی اتریش با بیان اینکه نظام بانکی اتحادیه اروپا در مقایسه با ایالت متحده نقش بسیار متفاوتی در اقتصاد ایفا می کند، گفت: بر خلاف آمریکا، تأمین مالی در اروپا مبتنی بر بانک هاست، اما تأمین مالی در آمریکا از طریق بازار بورس انجام می شود و این یکی از اصلی ترین تفاوت ها میان حوزه یورو و آمریکاست. باید این نکته را مد نظر داشت که چنین تفاوتی بر نحوه مقررات گذاری و سیاست گذاری بسیار اثرگذار است.

نووتنی نسبت کل دارایی های بانک ها به تولید ناخالص داخلی را در اروپا مناسب ارزیابی کرد و گفت: میانگین دارایی ها در اروپا ۲۹۰ درصد است که اتریش کمی از میانگین پایین تر است. این امر نشان از نقش بالای بانک ها در اقتصاد دارد.

رییس کل بانک مرکزی اتریش با اشاره به مکانیزم ناظر واحد افزود: از دو سال گذشته بانک مرکزی اروپا تعیین کننده سیاست ها بوده و مسئولیت نظارت بر ۱۰۸ بانک را بر عهده داشته است. این نهاد در حال حاضر ۸۰ درصد از مجموع دارایی های بانک ها را در اختیار داشته و بر همین اساس سیاست گذاری ها و مقررات گذاری را برعهده دارد.

وی در ادامه افزود: پس از وقوع بحران های مالی در سال های ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ برای بانک ها این نیاز احساس می شد که باید از قدرت کافی برای مقاومت در برابر ریسک های مختلف برخوردار باشند. خوشبختانه در شرایط کنونی سرمایه بانک ها نسبت به پیش از بحران ۲ برابر شده است.

نووتنی کاهش حجم مطالبات معوق را یکی از اصلی ترین نکات مد نظر سیاست گذاری های بانک مرکزی این کشور خواند و گفت: کاهش حجم مطالعات معوق از اصلی ترین مباحثی است که باید به آن توجه شود. البته همان طور که در گزارش صندوق بین المللی پول نیز مشاهده کردم کاهش حجم مطالبات معوق از اصلی ترین مباحث اقتصاد ایران نیز هست.

عالی ترین مقام بانک مرکزی اتریش با بیان اینکه باید تلاش کرد ریسک های سپرده ها پوشش داده شود، عنوان کرد: فلسفه بال ۳ به شدت بر بازار سرمایه تأثیرگذار است و تفکر انگلوساکسونی را متحول می کند چرا که اقتصاد در آینده اتکای زیادی به بازار سرمایه خواهد داشت. در این بین تشکیل اتحادیه بازار سرمایه تا سال ۲۰۱۹ وظیفه سنگینی است که باید آن را اجرایی کرد. علاوه بر این واسطه بازارهای سرمایه قوی، بانک ها را باید به عنوان یک منبع تامین مالی مکمل مطرح کرد که در عین حال به ثبات بیشتر سیستم مالی اروپا کمک می کند.

وی در پایان در خصوص صندوق ضمانت سپرده خاطر نشان کرد: در اروپا تا مبلغ ۱۰۰ هزار یورو سپرده ضمانت می شود. البته این راه حل متعلق به کل اروپاست و تنها به یک کشور اختصاص ندارد. کارکرد این صندوق آن است که در شرایط اضطراری که در کشورهای اروپایی رخ می دهد ممکن است بانک ها با هجومی روبرو شوند که کل نظام بانکی را درگیر کند و یک کشور نتواند به تنهایی پاسخگوی سپرده گذاران باشد؛ از این رو اتحادیه بانکی ضمانت سپرده ها از اهمیت بسیاری برخوردار است.



ارسال نظر

تعداد کاراکتر 0 از 4000